Хвиля Десни » 17 Січня, 2021

Daily Archives: 17 Січня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Ануш Балян: «Українська аграрна наука не може бути вічною прохачкою…»

Published by:

Віце-президент Національної академії аграрних наук України, академік НААН, доктор економічних наук, професор Ануш Балян — досвідчена, фахова, принципова жінка-науковець. З нею розмовляємо про вітчизняну аграрну науку, її здобутки, нагальні реформи та перспективи розвитку. Про важливу роботу української аграрної науки, спрямовану на розвиток галузі, збільшення експорту сільгосппродукції та підвищення конкурентоспроможності України у Європі та світі.

Continue reading

Культура

Як Іван Сірко французам пособляв

Published by:

Кошовий отаман Іван Сірко – унікальна видатна особистість. Талановитий полководець. Не програв жодної з 55 битв. «Лускав» неприступні фортеці, як насіння. Обирався козаками кошовим отаманом (а козакам, точно як нам, спробуй догодити) 12 разів!

Continue reading

Суспільство

«Великий» мовний «перехід»

Published by:

Нечуваний сплеск мовних одкровень після Закону «Ану, всі говоріть по українськи з 16 січня!»… Який матеріал для соціологів… Начитався й собі цікавих історій громадян України як вони та й перейшли на українську мову — хто ще в 1990-их, хто 2008 чи 2011, а найбільше чомусь після 2014-го. Пишу «чомусь після 2014» свідомо.

Continue reading

Культура

Степан Олійник від «лазаря»

Published by:

Біля моєї «домашньої» станції метро чоловічина торгує старими книжками. Здебільшого – «жіночими романами» у м’яких, як прокладки «олбі», палітурках, російською «попсовою класикою», яку навряд хтось нині бере до рук, усякими «чейзами», «анжеліками» та іншим бібліофілійним фаст-фудом.

Continue reading