Хвиля Десни » 3 Лютого, 2021

Daily Archives: 3 Лютого, 2021

Ексклюзивна хвиля

Імператорська хода Романа Андріяшика

Published by:

… Серед Андріяшикових романів осібно стоїть «Сторонець», присвячений Юрієві Федьковичу. Він не подібний до біографічних творів, у яких виписані авторами історичні персонажі скидаються на своїх прототипів (за словами Єжи Лєца), як обстругані стовпи з дерева. Такий популярний у французів, німців, поляків, італійців і в росіян біографічний жанр у нашій літературі почувається аж надто невпевнено, мовби бідний родич. У своїх нечисленних зразках він подеколи нагадує щось середнє між протоколом і некрологом.

Continue reading

Культура

Звідки з’явилась жінка без голови?

Published by:

Сьогодні, коли минула ейфорія від щойно з видавництва і уперше побаченої книжки «Ніч із профілем жінки», я згадав, як з’явилась ідея її написання. Мені приснилося, що я між сном і дійсністю. Я розумів, що сплю і крізь сон чую, як шкрябає у вікно крислатим гіллям боровиця і пищать у нічному повітрі кажани.

Continue reading

Політика

«Згаслі» канали Медведчука і співи Рабіновича

Published by:

Те, що зробив Зеленський — дуже важливий крок і початок нового етапу в сучасній історії України. Я завжди говорив, що не треба недооцінювати цього Президента, але останнім часом, коли я це повторював, багато хто ставився до моїх слів дуже скептично. Президент Зеленський здивував усіх, хто говорив, що він не здатний на рішучі кроки і зробив крок, на який не наважувався жоден з його попередників за минулі десятиліття.

Continue reading

Політика

Те, що не зробив «патріотичний» президент

Published by:

Ого! Оце «зелена» влада утнула. Заборона антиукраїнської пропаганди антиукраїнськими медведчуківсько-путінськими каналами телебачення — це правильне рішення РНБО. Ми дуже довго чекали такої заборони від попереднього патріотичного президента — і не дочекалися. Мабуть, і не логічно було від нього чекати такого рішення, бо це ж він дозволив своєму партнерові Медведчуку скупити купу каналів.

Continue reading

Суспільство

Оплата комунальних послуг із підтекстом…

Published by:

Київ, вулиця Жилянська. В холі супермаркету купа автоматів для оплат послуг на поповнення. Біля сусіднього автомата жіночка перелякано тицяє в екран пальцем, а там ніяк не спрацьовує остання функція «оплатить». Тобто гроші вже там, а оплатить не вдається.

Continue reading

Політика

Про канали Медведчука і натєльний хрестик

Published by:

Зараз я трохи шкодую, що не маю телевізора. 112, NewsOne, ZIK — заблоковані! Це, безумовно, чудово! Але московську вакханалію потрібно було припиняти значно раніше! Значно! Ці пропагандони завдали Україні забагато шкоди. Зараз дивлюся в YouTube «спецефір» ZIK, і розумію, що «п’ята колона» такого не очікувала.

Continue reading