Хвиля Десни » 1 Березня, 2021

Daily Archives: 1 Березня, 2021

Культура

Леся Українка і віконні механізми

Published by:

До мене приходив майстер. Довелося міняти механізми у вікнах, що перестали зачинятися — усе колись ламається. Майстер традиційно почав «гнати» на своїх попередників: вікна, бач, ставили і все зробили не так… Я ж на це заперечила: вікна прослужили 15 років, а поставлені ним механізми невідомо ще, як триматимуться?

Continue reading

Культура

Премії ділитимуть без мене

Published by:

Сьогодні я остаточно і офіційно потвердив, що покинув членство у комісії, яка присуджує міську премію ім. Івана Франка. Раніше вийшов із журі обласної премії ім. Василя Стефаника. Пам`ятаю, що на початку 2000-их заледве отримав премію Стефаника за свій роман «Інфекція» — так багато членів комісії було проти. Але роман «Інфекція» живе дотепер своїм читацьким життям.

Continue reading

Культура

Замовчувані враження Стейнбека

Published by:

Чому в Радянському Союзі 41 рік не видавали «Російський щоденник» Джона Стейнбека? … У 1947 році Джон Стейнбек і фоторепортер Роберт Капа прилетіли до Радянського Союзу. Вони побували в Москві, Сталінграді, Україні та Грузії. У 1948 році в США вийшла книжка документальної прози «Російський щоденник». Чому цю книжку переклали тільки перед розвалом Радянського Союзу?

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Псалми для Мавки від преподобного Шевчука

Published by:

Читаю, бува, витребеньки сущих українських писак, то й плакати хочеться. Що таке: підмет, присудок, а про дієслово і не йдеться. В їхніх музеях покинутих секретів. Звісно, торочу насамперед про писання Оксани Забужко та її сестер (брати її обіч неї майже відсутні), які ж усі гуртом і пасуться з чужої кишені. Жебрачать!

Continue reading