Хвиля Десни » 14 Квітня, 2021

Daily Archives: 14 Квітня, 2021

Політика

Мейнстрім клінічного шовінізму

Published by:

Вже всі помітили, що у наших «молодших братів» з Півночі з’явився новий тренд: вони не лише вище керівництво, але й усіх українців записують у «нацисти». Ми ж натомість маємо усвідомити: в Росії не лише керівництво, але й широкі народні маси є невиліковними шовіністами. Колись, у період здихання «совка», я мотнувся у справах до Сиктивкара, нинішньої столиці Республіки Комі. Вертався назад до аеропорту у роздовбаному ЛАЗі. Поруч зі мною сидів чолов’яга в окулярах і величезних валянках по… «ето самоє, ну вобщєм по пояс вам будєт».

Continue reading

Політика

Дипломати… у чорних плащах і масках

Published by:

Посол України в Молдові Марко Шевченко був запрошений в МЗС Молдови «на килим», де державний секретар Думітру Соколан вручив йому офіційну ноту для глави МЗС України Дмитрa Кулеби. У цій ноті Молдова просить зняти дипломатичний імунітет з військового аташе при посольстві України Сергія Сметанюка з метою залучення його до кримінального розслідування та притягнення до відповідальності.

Continue reading

Культура

Роман, що структурує нормальну діяльність мізків

Published by:

Трохи про «серйозний роман» і його сприйняття в Україні. Після виходу моїх «Пальців поміж піском» (Київ, «Наш формат» + вже другий додрук за короткий час) я ще мав деякі ілюзії щодо його широкого читання і обговорення… Широке читання у моєму розумінні — це наклад роману хоча би 25-40 тисяч екземплярів, що розходиться за рік-півтори, його обговорення, починаючи від соціальних мереж (звісно, коли є що обговорювати).

Continue reading

Культура

Якби Франко або Грушевський встали…

Published by:

Мене страшенно бісить, коли люди з мого оточення або просто люди в інтернеті починають вживати фрази на кшталт «… та в цій країні все через *опу» або «це Україна, тому тут таке і діється…». Бляха ж ваша муха! Востаннє «ця країна» могла нормально займатись самоуправлінням і функціонувати як територія з ознаками держави та суверенітету років 700 тому…

Continue reading

Культура

Мова самозванців-пасічників

Published by:

Про українську російську мову.
Звичайно, така мова існує, нею розмовляють мільйони українців. До речі, ця мова має також кілька варіантів: від мови Гоголя до суржа, від літературної малоросійської до українсько-російського покруча, розмовного варіанту неосвічених людей.

Continue reading