Хвиля Десни » 29 Квітня, 2021

Daily Archives: 29 Квітня, 2021

Суспільство

Вірте дітям

Published by:

Потім перевіряйте, уточнюйте, перепитуйте, добивайтеся деталей, але на самому початку — ВІРТЕ ДІТЯМ. Ви їхнє перше коло довіри, їхнє перше коло без зради, їхнє перше коло любові і турботи. Тому завжди вірте дітям. Навіть тоді, коли вони брешуть, обманюють, хитрують, приховують. Це ваші діти — вірте їм! Опитуйте і вислуховуйте сторони, але ви завжди маєте лишатися найголовнішим адвокатом. До якого прийдуть з усякими гріхами, який буде чесним і справедливим і який віритиме, хоч і перевірятиме потім.

Continue reading

Суспільство

Наука, що померла в день Чорнобильської катастрофи

Published by:

Те, що Кива став кандидатом наук, це те найкраще, що могло статися з нашою наукою за весь період Незалежності. Давайте тепер чесно! Скільки у нас університетів входить в топ кращих університетів світу? Чи багато наших науковців можуть пишатися, що мають хороший індекс цитування в світі? Наша країна давно лишила науку в глибокій дупі (вибачте, що не літературно, зате справедливо), а суспільство перетворило академічність науки в штампування дипломів та ринок купівлі дисертацій.

Continue reading

Новини

Блешня, «утоплена» у безвість

Published by:

Села помирають, як і люди, але довшою, мученицькою смертю. До села з рибальською назвою Блешня, що в Семенівському районі на Чернігівщині, ми навідувались дев’ять років тому. А нині місцеві газети повідомили сумну новину – у Блешні помер останнім житель… Я чомусь думаю, що то був Іван Римарєв, сільський листоноша, який у ті давні навідини просто закохав нас у себе, у свій оптимізм, у жадобу життя…

Continue reading

Спорт

«Чисто англійський» фінал?

Published by:

У повітрі справді ним запахло. Але то тільки запах. Бо мадридський «Реал» із блідої поганки на власному стадіоні цілком може перетворитися на хижого звіра на лондонському. І зжерти, пробачте, «Челсі». Так, поліцейські з приходом нового тренера вже не ті, що вчора, але й мадридці ще не ті, щоб леко поступатися на шляху до фіналу Ліги чемпіонів.

Continue reading

Культура

«Евакуація» Максима Рильського

Published by:

Зазвичай пік весняної повені під Києвом настає під перше травня. Тому й згадався цей кумедний випадок, який назвав «евакуацією». Трапився він весною на Стугні під нинішньою Українкою, а в той час біля села з непривабливою назвою Злодіївка. Ще з початку 50-х мої батьки орендували там дачу в садибі місцевого мельника.

Continue reading