Хвиля Десни » 10 Червня, 2021

Daily Archives: 10 Червня, 2021

Ексклюзивна хвиля

Чому українським письменникам «не світить» Нобелівська премія

Published by:

Що відрізняє письменника від графомана, як створити свою літературну школу, за що школярі ненавидять українську літературу, чому українські письменники ще не отримали Нобелівської премії? Про все це – в інтерв’ю з Володимиром Даниленком – автором одинадцяти книжок прози, менеджером багатьох літературних проєктів, зокрема конкурсів «Коронація слова», «Золотий Бабай», літературних підсумків року «Глиняний кіт», Міжнародної українсько-білоруської літературної премії «Воїн Світла».

Continue reading

Культура

Гримуча історична суміш про Станіславів

Published by:

Книжка має красиву і загадкову назву — «Малхут». Це дебютний роман молодого, але вже доволі знаного в Україні письменника Остапа Українця, що з’явився у видавництві «Фабула» ще 2017-го року. Роман чекав своєї черги у моїй книгозбірні, аж поки запраглось чогось історико-авантюрного. А саме так я б охарактеризувала цей жанр. Автор взяв за основу історію свого рідного міста — Станіславова.

Continue reading

Політика

Свистіти хотів Лукашенко на SWIFT

Published by:

Європарламент закликав відключити Білорусь від SWIFT і позбавити країну участі в Олімпійських іграх в Токіо… Гарні заклики Європарламентy, тільки біда в тому, що жоден з виконавчих органів Євросоюзу — ні Європейська комісія, ні Рада ЄС – навряд чи дослухаються до рекомендацій Європейського парламенту. Найпевніше — заклики так і гойдатимуться у повітрі.

Continue reading

Культура

Неідеальна історія, пов’язана з Чернечою горою

Published by:

Мабуть, усі ми знаємо (бодай щось) про Григорія Честахівського — людину, яка фактично змусила родичів Шевченка, його найближчих приятелів і всю українську громаду поховати Шевченка на Чернечій горі. Цікава і неоднозначна постать, контроверсійна. А все тому, що Честахівський спокусив доньку канівського рибалки Марусю Денисенко…

Continue reading

Культура

Посміхніться, вас знімає Віктор Кошмал

Published by:

Влучно, гучно, яскраво і, як завжди, зі щирими усмішками – так відкривали виставку світлин «Поетичний фотоживопис Віктора Кошмала» у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Короленка. Відомий чернігівський фоторепортер Віктор Кошмал – із когорти тих, кому доля подарувала хист ловити й зупиняти миті нашого швидкоплинного життя.

Continue reading