Хвиля Десни » 25 Червня, 2021

Daily Archives: 25 Червня, 2021

Економіка

Земельна реформа. Чи варто хвилюватись фермерам?

Published by:

Менш як два тижні залишилося до відкриття ринку сільгоспземель. Експерти роблять прогнози, противники намагаються внести свої зауваження у законодавство, держава робить впевнені кроки назустріч невідворотному. Для фермерів земельна реформа несе чимало позитивних змін, утім, породжує безліч питань. Як діяти фермерами після відкриття ринку та які нові можливості перед ними відкриває земельна реформа?

Continue reading

Культура

Арсенал терпимості і такту

Published by:

Завітав Зеленський на Книжковий Арсенал. Відкрито. З дружиною. Два роки тому він самотньо шмигнув перебіжками на дитячий стенд дружнього йому видавництва. Зараз упевнено обійшов периметр. Зеленський зайшов на територію української україномовної культури, яка йому чужа.

Continue reading

Культура

Роздуми про майстерність письма

Published by:

На моє глибоке переконання, художня література – це, насамперед, образ героя. Від самого початку література була такою. «Повість про Гільгамеша», «Рамаяна», скандинавські саги, «Пісня про Нібелунгів», «Одісея» та «Ілліада», «Слово о полку Ігоревім», «Пісня про Роланда» – суть кожного з цих шедеврів не в змалюванні мандрів чи битв, не в історії роду чи народу, не в родословній богів – хоча те й інше присутнє в них.

Continue reading

Культура

Література і суспільний компроміс

Published by:

Прочитала статтю Вадима Яковлева («Лицемірство, ксенофобія, провінційність сучукрліту, або Чому я не купую українське») про сучасну українську літературу з діагнозом: ксенофобська, лицемірна і провінційна. Автор прослідковує подвійні стандарти у багатьох чільних представників сучасного українського письменства. Його діагноз про те, що жодний із цих письменників не став загальноукраїнським, але при цьому чимало з них натягують на себе маску загальнонаціональних авторитетів, правдивий.

Continue reading

Культура

Лицемірство, ксенофобія, провінційність сучукрліту, або Чому я не купую українське

Published by:

«…від переконання, що на шостій частині земної суші таки вдалося вивести одну нижчу расу, я не відступлюся. Совкоїдна раса — так називається це диво генної інженерії, яке невдовзі остаточно поглине територію мого проживання… у межах України… за місцем найвищої концентрації можна б виділити окрему кримсько-донбаську субрасу <…> У принципі, я знаю, що з цим усім робити. Я тільки не знаю, кому б таке можна було доручити – швидко і вправно очистити наші архітектурно європейські міста від генетично ворожої їм великої рогатої худоби».

Continue reading

Політика

Передпенсійні «вибрики» Ангели Меркель

Published by:

Афера Меркель-Макрон щодо політичної реанімації Володимира Путіна і відновлення самітів Росія — ЄС з гуркотом провалилася. Журналісти, дипломати, спостерігачі з нетерпінням чекали моменту, коли Ангела Меркель або Емануїл Макрон озвучать аферу щодо відновлення самітів ЄС — Росія за участі Володимира Путіна. Сьогодні цей момент настав. Меркель і Макрон оголосили про цю божевільну ідею. Її з радістю підтримав канцлер Австрії Себастьян Курц.

Continue reading