Хвиля Десни » 23 Липня, 2021

Daily Archives: 23 Липня, 2021

Економіка

Про рейдерство

Published by:

Для України — це кричуща проблема, бо безпардонний «віджим» чужого не тільки посилює соціальну напругу і без того криміналізованій країні, але й відлякує закордонного інвестора. А він нам украй важливий для перезапуску економіки якраз зараз, після локдаунів. Найбільше рейдерських атак зазнають фермерські господарства, причому, у багатьох випадках доходило до застосування зброї та кровопролиття.

Continue reading

Культура

Антипа з Любеча

Published by:

Сьогодні День Антонія Печерського. Сиріч — нашого Антипи із Любеча. Що на горі Афон досяг вершин досконалості та був направлений на рідну Русь ширити Добру звістку (грецькою — Євангеліє). Всі знають, як він викопав печеру, де й постала Києво-Печерська Лавра, але не всі знають що до Антонія вже була печера преподобного Іларіона.

Continue reading

Політика

«Парад» заяв і закулісся Вікторії Нуланд

Published by:

Вчора був справжній феєрверк різноманітних політичних заяв високого рівня і значення. Вони звучали з Вашингтона, Берліна, Києва, Варшави… Спершу була заява Білого Дому про запрошення Володимира Зеленського зустрітися з Джо Байденом у Вашингтоні 30 серпня. Відтак через кілька годин світ (і, передусім, Україну) потрясла «Спільна заява США та Німеччини про підтримку України, європейської енергетичної безпеки та наших кліматичних цілей».

Continue reading