Хвиля Десни » 10 Листопада, 2021

Daily Archives: 10 Листопада, 2021

Ексклюзивна хвиля

Совдепівська рахівниця для жертв Голодомору

Published by:

Йдеться про сучасний стан справ у дослідженнях Голодомору. Власне, про тих, хто проти встановлення всіх імен невинно убієнних Голодомором-геноцидом у 1932 – 1933 роках… У серпні 1918 року Повноважний представник Вірменської Республіки в Берліні А. Огандженян повідомляв Уряд Української Держави про те, що з 1915 на теренах Османської імперії «знищено до мільйона вірменського населення». Нині вірменські дослідники вказують на цифру втрат у півтора мільйона осіб. І ніхто не заперечує їхнього права підраховувати жертви своєї нації.

Continue reading

Суспільство

Біла лілія і білі черевики з ковзанами…

Published by:

Сумно. Гірко. Скорботно. Мій старший брат… З тобою пов’язані світлі дитячі спогади та емоції. Біла лілія, яку ти приніс із озера… Там вже ніхто не купався і човна не було. Як ти її дістав..?

Continue reading

Економіка Суспільство

Кровопивці-агрохолдинги + совдепівські ради…

Published by:

У свіжому числі газети «Голос України» надрукував дражливу статтю «Зникаючі антлантиди», де пишу, що порятунок українського села — у ставці не на агрохолдинги, а на селянські господарства, на фермерство. Реакція миттєва. Мене критикують, аж піна з рота бризкає. Мовляв, не треба жити у бульбашці, ринок усьо одрегулює…

Continue reading

Суспільство

Демаркація між гуманізмом і дикунством

Published by:

Дивлюся відео, на яких зафіксовано напади нелегальних мігрантів, організованих Путіним і Лукашенком. Звичайно, знайдуться особливо гуманні активісти, що захищатимуть цих людей із палицями, людей, що перерізають дроти, котрі слугують демаркаційною лінією на кордоні. Одначе в мене немає до цих дикунів жодного співчуття.

Continue reading

Суспільство

Хіба ревуть воли…

Published by:

Замовив піцу. Чекаю. Поряд сидять двоє. Видно, що вже давно. І не з першою чаркою. «Знаєш, я можу вбити бика», – каже перший. «Кого?» – мляво питає другий. «Бика».
«Якого бика?» «Любого. Найсильнішого бика. Справжнього бугая».

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Розпрягайте.., етсамоє.., коні…

Published by:

«Я захажу, а у ніх в палатке бардак валяєцца!» (З виступу старшого викладача Військової кафедри підполковника ДУДКИ на Вченій Раді КДУ про підсумки табірних зборів). Не знаю, чи відшукав би зараз на тактичній карті нашого полігону, що під Батурином, «Рощу Пісталєт». Не впевнений, що часи, змінивши не те, що одну окрему взяту місцину, а перекроївши політичну карту цілого світу, змилостивилися над цією купкою грабини, берізок і дубняка, що тоді приречено грудилася над перемервленим гусеницями і колесами, зритим, скопаним, вирваним з пракорінням і начиненим свинцем і сталлю, масивом цілини. Акурат — на відстані прицільної автоматної черги.

Continue reading