Хвиля Десни » 23 Листопада, 2021

Daily Archives: 23 Листопада, 2021

Культура

Мій хробочок і інтимні міста Андруховича

Published by:

Взялася до читання цієї книжки в той день, коли видавництво Meridian Czernowitz якраз святкувало своє десятиріччя. І саме книжка Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст» десять років тому стала першою ластівкою видавництва. Мені ж вона дісталася вже у варіанті цьогорічного перевидання, як трофей на Форумі Видавців з красивим підписом автора. Останнім часом мене все частіше запитують чи не планую я писати книжку про свої подорожі. Чесно зізнаюся, виразних планів щодо цього поки нема. Але якийсь внутрішній хробачок такої ідеї все ж точить мою підсвідомість. І той хробачок каже: якщо що — книжка виглядатиме не як географічний путівник, а структуровано й підпорядковано певній системі (бо ж я ще та систематизаторка!). Але от якою має бути ця система, в яку я впишу свої мандри, не придумала.

Continue reading

Суспільство

Про Сонце, яке — Свобода

Published by:

Ну, шо, дитятки, МЕТАвсесвіт добрався вже й до віршиків — не думав, що доживу до часу, коли ФБ блокуватиме поетичні публікації. Публікую віршик іще раз — може, забанять кх*ям. Невже алгоритми тепер тупо реагують навіть на слово «свобода»? Інтересні часи настали, ї*ать!

Continue reading

Культура

Рік без Володі Земляного

Published by:

Сьогодні минає рік, як не стало Володимира Земляного — вишуканого, чуттєвого, ліричного Поета, справжню ціну якому, як у нас заведено, складаємо вже по смерті. Але нехай хоча б так! Це вже не йому, а нам і Україні потрібно, тій Україні, котра читає і розуміє, чим є високе мистецтво для нації, котра розраховує на вагу у світі. Про Володимира Земляного, як людину, чи не найліпше сказав його побратим, письменник Ярослав Орос: «Володька, щира душа…»

Continue reading

Відео Новини

Клени Володимира Земляного

Published by:

Минув рік, як не стало Великого Поета Володимира Земляного. Його вірші просились на музику. Його душевній Чистоті і Високості я не переставав дивуватися. Порядність, людяність, світло душі і неперевершена поезія. Ось такий він — Володимир Земляний. Через такі свої риси характеру він притягував до себе людей і друзів. Він їх розумів, підтримував і… співчував. Що я й роблю кожен раз, коли звучить наша з ним пісня. Ніколи не забуду ті його останні квіти з мого Осіннього концерту… Вічная пам’ять.

Мар’ян Гаденко

Continue reading

Суспільство

Міф про те, що ми крепко працьовиті

Published by:

Один з найшкідливіших міфів, яким себе тішать українці і який робить реальну шкоду нашій країні, затуляючи від нас правду – те, що українці, начеб то, дуже працьовита нація. Ця самохарактеристика йде одразу після співучості, і якщо співучість ще якось можна виміряти, то KPI нашої працьовитості міряти чомусь ніхто не поспішає. Зрештою, що їх міряти – стан економіки, середня зарплата і ВВП на душу населення красномовно свідчать про зворотнє.

Continue reading