Хвиля Десни » 6 Грудня, 2021

Daily Archives: 6 Грудня, 2021

Культура

На «Поганих дорогах», де не пахне мистецтвом

Published by:

Усі вже давно подивилися фільм «Погані дороги», а я побачила його лише тепер. Депресняк, хвороба і повна безнадія… От попробуй бути мистцем і писати чи робити фільми на українську тему, особливо на тему Донбасу… Складно це, бо матеріал такий, що мистецтво перед ним пасує, тому й виходить антимистецтво. Цей соцарт – як зашморг на шиї.

Continue reading

Суспільство

Без відчуття міри і розуміння меж

Published by:

Українці справді дуже складний і біполярний нарід. Вже котрий день гноблять тупуватих блогерів-космонавтів за святкування у День пам’яті жертв Голодомору та ідіотські підписи до фоток, але водночас у президенти вибрали собі чувака, який на всю країну зі сцени свого шоу називав президента Ющенка «сеньйор Голодомор» за його намагання відновлювати увагу українського народу до пам’яті про цю трагедію.

Continue reading

Культура

Книжки до смакування світанками

Published by:

Читання і письмо для мене тридцять років як ідуть поруч. В три роки я вже вміла читати великі букви і такими ж кілометровими кавулями записувала про що є книжка. Тезу, що книжка відбирає дитинство, не підтримую, бо читання мені аж ніяк не пошкодило ні «гратиси в во’йну» в живоплоті, ні ходити з дідом лісами днинськи, ні тікати до Черемошу.

Continue reading

Суспільство

Олігархи і капуста

Published by:

Одною рукою тримаю кермо, другою набираю маму. «Ти заквасила капусту?». «А ти як гадаєш? Нашаткувала ще звечора. Не дати ж їй запріти. Набрала миску морквиці, взяла терку, сіла коло телевізора. А тут таке… Бурба все розказав. Як за ними стежив ще з Аргентіни, за вагнерівцями. А Єрмак морозиться, каже в ДБР, що він до цього не має відношення. Виходить, що все Зеленський вирішив на догоду Путіну…»

Continue reading