Хвиля Десни » 13 Січня, 2022

Daily Archives: 13 Січня, 2022

Культура

Щедрий Вечір, спогадами колосистий…

Published by:

«Ой радуйся, земле! Син Божий народився!»… Біля метро ватага молоді (хлопець і семеро дівчат) дзвонять срібними голосочками на весь Контрактовий майдан, викрешуючи із сутіні сліпучі грайлики-приски. Став як укопаний. Наче чотири десятиліття одним махом згепав з карка та й випростався на повен дих, готовий злетіти. Задріботіло світло ліхтарів, заграло серпанком, наче тиха вода, сонцем голублена… Затепліло при повіках, мінилося переливами, здіймало у грудях пружаву хвилю. Росла колосистим снопом, лоскочучи горло. До щему.

Continue reading

Культура

Вертепна коза у… голови колгоспу

Published by:

Колядувать\щедрувать ми, студенти факультету журналістики Київського університету імені Т.Шевченка, ходили, продовжуючи традицію, яка була до нас. Про це багато пише мій однокурсник і поет Олександр Сопронюк. Пригадую, до Павла Загребельного нас не пустили, він жив на вулиці одразу за жовтим корпусом КДУ, здається, тепер це Терещенківська. Сиділа вахтерша у під’їзді, що для нас тоді було дивиною (бо номенклатура ЦК!) і суворо сказала: Павла Архиповича нема вдома, він на дачі.

Continue reading

Суспільство

Наших б’ють!

Published by:

Національна спілка журналістів України висловила співчуття і підтримку колезі — відомому українському журналістові, Голові правління «Громадське радіо», голові Комісії з журналістської етики Андрію Куликову. Андрій зазнав брутального нападу ще вранці 7 січня у Києві, але з новинних стрічок та поліцейських релізів про інцидент стало відомо лише нині.

Continue reading