Хвиля Десни » 27 Січня, 2022

Daily Archives: 27 Січня, 2022

Культура

За калібром «мовознавця» Сталіна

Published by:

Новий вибрик коліном у Зе-керівництві українською культурою. Теперішній, колишній радянський та російськомовний менеджмент культури тонко вловив наказ народові переходити на українську мову. Лише здійснює він це хитро, заохочуючи до реалізації твори таких самих «оглашенних», які пишуть українською «патамуша так нада», беручи слова зі словників, редагованих ще 1937 року відомим «мовознавцем» Йосипом Сталіним, який наказував: «...нужно стєрєть разніцу мєжду ураінскім і русскім язиком».

Continue reading

Політика

Самоврядування під столичним пресом

Published by:

Пресконференція в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» інтригувала назвою: «Масові обшуки в Чернігові – політичний тиск на місцеве самоврядування». Журналістів скликали двоє міських голів, один із яких – столичний. Віталій Кличко, київський голова і лідер партії «Удар», почав розмову із тривожної статистики: «За останні кілька місяців місцеву владу Чернігова обшукували уп’ятеро частіше, ніж за останні шість років». Це, за визначенням, пана Кличка, не просто політичний тиск, а «диверсія» центральної влади.

Continue reading

Суспільство

Всеукраїнська музика фарисеїв

Published by:

Ми хіба в акваріумі? Ми рибки? У нас памʼять — 5 секунд? Тих, хто народився 2006 року, я розумію. Вони наполегливо дзюрили в памперс. А ті, хто старші й, здавалося, притомні: з вами що? Лоботомія? Гіпноз? Фанатизм? Ставите на свою аватарку прапорця? Я замість своєї мармизи просто прапор поставлю. Це якось логічніше… Навіщо розмінювати незламний духовний та ідейний фундамент нації і країни на блазнів та пройдисвітів, спекулянтів та фарисеїв у вимушено напнутих на себе вишиванках? Це дуже сумно й прикро.

Continue reading

Культура

До питання непростих взаємин

Published by:

Сьогодні — день пам’яті жертв Голокосту. В українців із євреями складні стосунки — а з ким прості? Якщо навіть білоруси геть інакше, ніж ми, дивляться на постать, скажімо, ніжинського полковника Золотаренка?! І, безумовно, якби по-нормальному, то треба вести постійні українсько-єврейські дискусії щодо темних і світлих сторін наших взаємин.

Continue reading