Хвиля Десни » 19 Лютого, 2022

Daily Archives: 19 Лютого, 2022

Культура

Національна свідомість, що заросла салом

Published by:

Лев Чміль: «…багато говорилося і говориться про витворення української національної Ідеї, яка має об’єднати/повести/зцементувати… Виходячи з багаторічних спостережень, хочу сказати, що вона є! Природня і щира, всмоктана з молоком матері, вбита цвяшком в генотип українця. Є! І це — особистий/родинний добробут! За всяку ціну, за будь-якої влади, всупереч всьому». Справді, це реальна й сильна ідея.

Continue reading

Політика

«Наваляти» в прямому ефірі…

Published by:

… Уся інформаційна стрічка з Бутусовим у головній ролі… Судячи з усього — він вже герой мільйонів і… кандидат у наступні президенти. Як мало треба, аби народ забув хто він є насправді. Забули хто організовував похід на Іловайськ? Хто здавав позиції наших під Дебальцевим? Хто «мочив» Порошенка? Ще й 3 місяці не минуло, коли він опублікував провокативне відео стрільби з гармати, що спрацювало на московську пропаганду…

Continue reading

Політика

Про нашу відповідальність

Published by:

Прочитав міркування чудового письменника Мирослава Дочинця (“Щодо заяви Джозефа Байдена”), де він пише: ми, українці, доклалися (це м’яко кажучи) до творення Російської імперії і саме Україна стає наріжним каменем, об який вона розіб’ється. Все так, але це не все. Російська, як і радянська, імперія була створена переважно українцями (при співучасті татарів, німців, євреїв та грузинів).

Continue reading

Політика

Щодо заяви Джозефа Байдена

Published by:

Він знову діє на випередження. Про вторгнення попереджав кілька днів тому. Навіть називав конкретні дати. Нині додав, що в Білому домі знають про ухвалене рішення в Кремлі, але зауважив, що ще залишаються варіанти дипломатичні.

Continue reading