Хвиля Десни » 15 Червня, 2022

Daily Archives: 15 Червня, 2022

Культура

Як виживати місцевій пресі?

Published by:

З розвитком технологій журналістика все більше впливає на світосприйняття людей. Якщо журналіст якісно і сумлінно виконує свою роботу, то його читачі отримують об’єктивну інформацію і роблять власні висновки. Якщо ж ні, тоді інформація викривляється, нею маніпулюють, зомбуючи суспільство і на світ виплоджується новий тоталітарний режим з неодмінним «Міністерством правди». Яскравим прикладом є росія: там журналістику витіснила пропаганда, а медійники – серед головних винуватців розпалювання війни та отуплення росіян.

Continue reading

Культура

Михайло Пасічник. Я і моє письменство

Published by:

… У той час мати збірку віршів – хай навіть і такого «метелика», як моя «Робота», – вважалося мало не літературним подвигом. А вступити до Спілки письменників було найбільшою мрією усіх початківців. Щоправда, для цього треба було видати ще одну книжку, та зробити це було ще важче… Дві закриті видавничі рецензії із утаємниченим авторством, а перед тим – редакційний висновок; для вступу – три рекомендації, збори обласної організації, приймальна комісія, правління і президія… На якомусь етапі претендент мав бути обов’язково «зарізаним». За статистикою лише кожен п’ятий-сьомий проходив усі ці лабіринти.

Continue reading

Політика

Міжгалактичний опір гегемонії зла

Published by:

Буває так, що література планує реальність. У 1967 р. американський письменник-фантаст Норман Спінрад видав роман під назвою «Агент хаосу», героєм якого є Борис Джонсон (тезко нинішнього прем’єр-міністра Великобританії). Літературний Джонсон очолює міжгалактичний опір Гегемонії зла.

Continue reading

Культура Суспільство

Бачу їх, високих і русявих, зовсім інших, не таких, як ми…

Published by:

Роман Ратушний народився в Києві в сім’ї активіста руху «Збережи старий Київ» Тараса Ратушного та письменниці Світлани Поваляєвої. У 2013 році брав участь у акціях Євромайдану і разом з іншими студентами постраждав від атаки Беркуту в ніч на 30 листопада. У 2018 очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр», а в 2019 — однойменну громадську організацію. Ініціатива націлена на збереження зеленої зони у Протасовому Яру в центрі Києва та недопущення забудови, яку має намір здійснити ТОВ «Дайтона Груп».

Continue reading

Суспільство

Сон про денацифікацію

Published by:

І насниться ж таке! А саме — ніби Уκρаїна розпочала вій… спецоперацію проти ροςії, аби її (поможи, Боже, вимовити) демілітарізувати і денаціфікувати. Бо ту ροςію нанаціфікували, як нацюцюрник насінням. На той час ми вже вісім років, як оку… повернули в українську гавань Кубань і для чогось заснували Хабарівську Єдину Республіку (ХЄР) і Ханти-Удмуртський… Ну, це неважливо.

Continue reading

Суспільство

Злочин з багатьма невідомими…

Published by:

Дружина заїхала до будинка в Гостомелі, де живе її племінниця. Там москалі побували. Каже: «Я все розумію: бухали. Смітили. Не прибирали за собою… Не розумію одного: для чого срати в сміттєве відро, коли в будинку два туалети?!!!»

Юрій Луканов

Continue reading