Хвиля Десни » 23 Червня, 2022

Daily Archives: 23 Червня, 2022

Культура

А зло піде туди, звідкіль прийшло…

Published by:

Подумалось про те, що майже в усі часи війна йде пліч-о-пліч з мистецтвом. Окрема категорія — художники-баталісти, чиї магічні пензлі й фарби допомагають нам уявити, як ото воно жилося людям у давнину, коли «було колись в Україні — ревіли гармати…». А сучасність, особливо після облоги Чернігова клятими орками та жорстоких бомбардувань і руйнувань, породжує в уяві щось таке нове, незнайоме, що поглинає погляд, народжує фантазії чогось невідомого й незнаного досі.

Continue reading

Політика

Приємні «анонімні» новини у Раді ЄС

Published by:

Очікується, що вже сьогодні лідери ЄС затвердять статус кандидатів України та Молдови для вступу у Євросоюз. Вчора зайшов у Раду ЄС зарезервувати собі місце у прес-центрі і у залах прес-конференцій. Бо сьогодні тут стільки народу.., більше, ніж людей. А тим часом поміж журналістами і дипломатами вже блукають «анонімні» джерела від Ради ЄС і «off the record» з «витоками» інформації.

Continue reading

Політика

Кенігсберг знімає «лапті»…

Published by:

Отже, поступово визріває і російсько-литовсько- кенігсбергський фронт. Мова про рішення Литви обмежити на 50 відсотків транзит через свою територію російських товарів у російську Калінінградську область, яка історично була Східною Прусією. Формально Литва виконує рішення ЄС про санкції, але для московитів це болючий удар. Адже ця область — апендикс серед кордонів Євросоюзу.

Continue reading