Хвиля Десни » 26 Червня, 2022

Daily Archives: 26 Червня, 2022

Культура

Світлини вуличних фотографів

Published by:

На чорно-білій світлині з вісімдесятих: Ліля Сандулеса та Олександр Сєров на пішохідній вулиці Кобилянської у Чернівцях. Фото зроблене вуличним фотографом, яких у ті часи було багато. Вони «полювали» на перехожих у центральній частині Чернівців, де «урожай» на кадри був найбільший. Коли раптом потрапляв у об’єктив «папараці», тобі видавали талончик з номером. При бажанні у фотоательє (за п’ять кроків вище площі Центральної) можна було переглянути невеличкий фотопробник розміром три на півтора сантиметри…

Continue reading

Політика Суспільство

Що нам дає статус кандидата в ЄС?

Published by:

Минає 40 годин, відколи Україні надано статус «кандидата на членство в ЄС». Я не помилився. Бо офіційно Україна набула цей статус не 23 червня, після ухвалення позитивного рішення Європейською Радою, а 24 червня о 12:00, після опублікування в «Офіційному журналі ЄС». Що в цьому рішенні Євросоюзу є позитивним і корисним для пересічного українця?

Continue reading

Культура

Сімейний портрет 1948 року

Published by:

П’ятдесят років тому, 24 червня 1972 року несподівано-трагічно помер мій батько Тарасюк Тимофій Омелянович. На 52 році життя. Повен сил і надій… Через два тижні після свого Дня народження. Здається, брат Іван, я і сестра Надя (тоді студенти й школярка) досі не можемо прийти до пам’яті від цього немилосердного удару долі.

Continue reading