Хвиля Десни » 29 Червня, 2022

Daily Archives: 29 Червня, 2022

Культура

Андрій Содомора зі «Сльозами речей»

Published by:

Місяць читання короткої прози українських письменників завершую книжкою Андрія Содомори «Сльози речей» від Літературної Агенції Піраміда. Це збірка новел та коротких образків, головним героєм яких є Львів. У коротких розповідях автор зумів висловити величезну любов і вдячність рідному місту. І зробив це в особливий спосіб. Бо ті, хто знайомий з Андрієм Содоморою, розуміють: все ним створене — це творчість найвищого ґатунку.

Continue reading

Культура

Корови йдуть

Published by:

Наша родина, якщо міряти суворими сільськими мірками, ніколи не була зразковою. Життя її протікало немов за приказкою «Клим дома – Хоми нема». Проте був таки стовп, на якому вона трималася. І цим стовпом був дід. А самого діда тримали аж два стовпи – гармошка і корова. І якщо хтось із вас прокидався од будильника, чи то паровозного гудка, то я – найчастіше – од гармошки. «Г-ооо-ой до-лии-гии-ноо-ю гоо-ой широ-гоо-кою козаа-гаа-кии йду-уть», «Скрии-гии-плии-ві-гіі-ї воо-гоо-рі-тее-чка брее-гее-хлии-віі-ї лю-гу-де» — щось подібне розлягалося в мене щоранку над вухом.

Continue reading

Політика

НАТО вмикає «турборежим»

Published by:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про стягування на східний фланг Альянсу об’єднаних Сил швидкого реагування НАТО до 300 000 військових. Вчора вранці Болгарія оголосила про висилання з країни 70 російських дипломатів. А прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що президент Росії Володимир Путін не поїде до Індонезії на саміт G20 цієї осені. За словами Драгі, таке рішення ухвалив президент Індонезії Джоко Відодо.

Continue reading