Хвиля Десни » 30 Червня, 2022

Daily Archives: 30 Червня, 2022

Політика

Перший день саміту НАТО в Мадриді

Published by:

Цю подію прокоментували вже всі, кому не лінь. Навіть Aрестовича з Фейгіним. Там справжня «глибина» аналізу та прогнозів у справах НАТО і світової геополітики. Тому я не зупинятимусь на результатах першого дня цієї історичної зустрічі. Спробую розібратися: чому Німеччина зброї нам не дає, або дає дуже мало?

Continue reading

Культура

Єдина зустріч з Василем Сліпаком

Published by:

Одна зустріч, яка назавжди відбилась на моєму серці. Наші шляхи перетнулися у місті високих нот — ми з синами приїхали в Париж з концертом… На сцені виконували «Смерекову хату», а в коридорі підтримкою лунав чийсь потужний баритон. Той голос заряджав простір навколо і не лишав байдужим нікого, хто чув його. Я тоді ще не знав, що це був голос Василя Сліпака.

Continue reading

Культура

Чиказькі спогади Івана Хмельницького

Published by:

Ви, звісно, чували слово «філонити». І, певен, заєте, що означає воно «лінитися», «ухилятися від виконання завдання». А звідки це слово взялося, відаєте? А взялося воно на неозорих просторах… сталінського ГУЛАГу, в офіційних табірних формулярах НКВС. І це навіть не слово, а бюрократична абревіатура. Реальне значення якої – «фіктівно ісправляющійся лагєрєй особого назначєнія».

Continue reading

Суспільство

Порада «бувалого» або День народження диплома

Published by:

Вітаю всіх однокурсників — випускників факультету журналістики КДУ ім. Т. Шевченка 1989 року із майже забутим 28 червня тридцятитрирічної давнини. Адже того дня нам вручили дипломи журналістів. Чомусь мені здається, більшість моїх однокурсників можуть скептично пробурчати: ой, та навіть не знаю, де він лежить…

Continue reading