Хвиля Десни » 20 Липня, 2022

Daily Archives: 20 Липня, 2022

Політика

Заплутана історія Антонівського мосту

Published by:

Антонівський міст, який сполучає Херсонщину з Кримом, фактично зруйнований. Що це означає: цей міст є головним каналом постачання херсонського угрупування орків з боку Криму. Альтернативний шлях — через Нову Каховку, який добре обстрілюється ЗСУ. Знищення Антонівського мосту означає, що українські війська готуються штурмувати область.

Continue reading

Культура

Чому Руслана?!

Published by:

Якось ще більше сумно від усвідомлення, що разом з її відходом не стало і яскравої українськості нашої сцени. Тієї дуже рідної, не награної характерності, сьогодні майже відсутньої серед акторок. В неї навіть прізвище – на двісті відсотків українське. І цей дзвінкий життєрадісний сміх, і постава, і врода… Їй би грати дружин гетьманів, героїчних жінок, вона по життю була з тих, кого козаки шанобливо називали «козир-дівка»! Але натомість давали якісь комедійні ролі-одноденки, нещадно експлуатуючи імідж пишнотілої красуні.

Continue reading

Політика Суспільство

Чудо на Дніпрі

Published by:

Усім відоме чудо на Віслі з книжок. Однак нам судилося стати самовидцями чуда на Дніпрі, битви за Київ, коли російські війська відступили. Американські експерти вивчають цей феномен. Вони дійшли висновку, що відступ росіян був вимушеним, що успіх оборони Києва полягав у тому, що з росіянами боролися військові, місцеве населення, вода, земля і сам архистратиг Михаїл зі своїм невидимим воїнством.

Continue reading

Суспільство

Ішло дівча лучками…

Published by:

Одна із моїх найулюбленіших народних пісень: «Ішло дівча лучками, лучками, лучками..». Є щось у цій простій, але величавій, дівочій ході урочисте і космічне. Колись, у першій половині 90-их, ми, наївні і романтичні хлопці з літгурту «Нова дегенерація», багато пили і багато співали, підсвідомо віруючи, незважаючи на навколишній срач і бідність, у місію України.

Continue reading

Суспільство

Що є наша перемога

Published by:

Іноді я думаю над тим, шо то є таке — перемога у війні. І весь мій глузд (правда, не упевнений, що він зараз дуже здоровий) підказує, що єдиною нормальною перемогою у війні є її уникнення. Якщо війни вдалось уникнути — це єдине, що можна чесно назвати перемогою. Як тільки війна почалась — шанс на перемогу автоматично зникає, залишаються лише варіанти припинення війни на вигідних для нас умовах.

Continue reading