Хвиля Десни » 24 Липня, 2022

Daily Archives: 24 Липня, 2022

Політика

Рецепти гуляш-комунізму — незмінні

Published by:

Прем’єр Угорщини Орбан сказанув, що Україна ніколи не виграє цю війну, тому, бачте, треба сідати за стіл переговорів з путіним. Отримав, підневільний, відповідну відмашку від своїх кремлівських хазяїв. Але, зауважмо, як змінилася риторика — уже розглядають варіант перемоги України! Її заперечення в устах Орбана абсолютно ні про що не говорить! Бо сама Угорщина ніколи не перемагала: ні коли розпадалась Австро-Угорська імперія, ні коли мадяри були з Гітлером союзниками, ні коли загарбували Закарпаття, ні коли повстали проти комунії…

Continue reading

Суспільство

Закарпато турісто (было ци ни было, айбо быти могло)

Published by:

Май давно закарпатці нігде ни путовали, бо фурт вкладовали гроші у обшаря, ремонты, обновкы, пристройкы. Ко чув кильтовати гроші на отдых? Ото дуригроші! Ліпше дітьом дати. Типир часы ся поміняли и, никаючи на Фийсбуці фоткы, каждый ся задумат: «А защо нєт? Кум быв у Турції, а я що гурше…»

Continue reading

Культура

Щастя є стільки, скільки можеш взяти

Published by:

Нині ніхто не читає російську літературу, а я вирішила перечитати славетне оповідання Солженіцина «Один день Івана Денисовича». Спонукала мене до цього стаття Петра Кралюка на сайті радіо «Свобода». Йдеться про українізми в мові російського письменника, який народився на Донщині, мати якого була українкою.

Continue reading

Суспільство

Господь посоромленим не буває

Published by:

На межі бою і болю людина підсвідомо шукає знаки і символи. Бо так хочеться доброго знаку, на перемогу, на життя. Зрештою, ще китайський мудрець, здається, Лао-цзи, помітив: світом правлять знаки і символи. … З відомих причин весною я садом не займався. Помітив тільки, що обіцяна продавчинею плетиста троянда стає звичайною шипшиною. Пожурив її, підрізав та й забув. Аж оно тільки тепер, серед літа, ген-ген навздогін своїм посестрам, які вже й забули своє квітування, вона взяла і зацвіла. Таки трояндою, не шипшиною. Ось і знак.

Continue reading