Хвиля Десни » 9 Серпня, 2022

Daily Archives: 9 Серпня, 2022

Суспільство

«Чому відступників… так много?»

Published by:

Після переглядів щоденних стрічок новин буквально рябить в очах від заголовків на кшталт: «Колишнього заступника голови ГУР Міноборони підозрюють у держзраді», «Екс-телеведучий телеканалу «Інтер» Юрій Кіт звинувачується у державній зраді…», «Головного редактора закарпатського інтернет-видання судитимуть за виправдовування російської агресії», «Майже 30 срібників: у МВС розповіли, скільки отримують зрадники за допомогу ворогу» і так далі.

Continue reading

Культура

Байрактаризація слова

Published by:

Днями човгав вулицею, немов оті хлопці, які у відомій пісні «сумні й невеселі». Плентав із однієї серйозної установи до ще серйзнішої, де мали б дати довідку, яка б посвідчила, що вже наявна у мене довідка — справжня і довідкова, а не хвіст собачий. Тьху!.. Назустріч крокував носій протилежного настрою — злегка сивий бородань у військовій уніформі. Він якраз голосно і бадьоро когось заспокоював по телефону і посилав у трубку чималий заряд оптимізму.

Continue reading

Культура

Тичина у саду, що Ленін насадив

Published by:

…………………………………………………..
Товариство, яке мені діло,
чи я перший поет, чи останній?
Надівайте корони і йдіть,
отверзайте уста…
Товариство, яке мені діло,
чи я пізній предтеча, чи ранній?
Удавайте пророків і йдіть
отверзайте уста…

Continue reading

Культура

Василь Куйбіда з таїною слова

Published by:

Під звуки сирен на Хрещатику в книгарні «Сяйво» відбулась велелюдна зустріч української інтелігенції з Василем Куйбідою, який презентував поетичний доробок «Таїна слова». До того ж перекладений і оздоблений талановитими вірменськими митцями. Глибока філософічно-лірична і патріотична річ громадянина, політика, побратима, Українця.

Continue reading