Хвиля Десни » 11 Вересня, 2022

Daily Archives: 11 Вересня, 2022

Культура

Щось значно більше, ніж просто «побутопис»

Published by:

Зізнаюся, ця тоненька книжечка з такою традиційною і неориґінальною назвою «Візерунки на пергаменті часу» (В-во «Прометей», Київ, 2021) мене вразила. Чим? Насамперед чесністю і неупередженістю, в ній нема ані найменшої тенденційности, намагання щось комусь довести чи в чомусь переконати. Автор Михайло Сидоржевський просто розповідає про себе, про світ, який довкола нього, про свої почуття, обави, сподівання, про все, що схвилювало, вкарбувалося в серце, викликало подив, породило питання, на які так і не знайшлося в нього відповіди ні колись, ні тепер.

Continue reading

Культура

Рабині і друзі Олега Полякова

Published by:

Героїня Меріл Стріп у фільмі «З Африки» уміє розповідати цікаві історії. І робить це так майстерно, що буквально зачаровує героя Роберта Редфорда. Автор роману «Рабині й друзі пані Векли» став для мене таким оповідачем. Бездоганним казкарем, який зумів привернути мою увагу і втримати її.

Continue reading

Культура

Борис Нечерда. Роздуми з дороги

Published by:

Виростають дуби —
то зростає мій борг.
Вже дерева немислимо вищі за мене.
А я все ще людина, а не півбог,
щоби Землю тримати на власних раменах
або космос освоїти,
мов приймача,
чи новий сотворити, —
як вранішню рожу…

Continue reading

Політика

Той, що марафетив гнилі стіни

Published by:

Не ціватиму гіркими патьоками, тим паче тепер, коли стрічка новин випікає очі портретами Молодості, Краси, Звитяги Генофонду нації — наших Героїв і Героїнь, чиє життя обірвали дикі різноплеменні варвари, з якогось п’яного дива самонаречені «вєлікім народом», який має право з ким хоче — ґвалтовго брататися, а кого схоче — ґвалтовно нищити. До цього «вєлікого народа» тулився усіма кінцівками і наш новоприставлений ставропольський малохохол Міхаіл Горбачов.

Continue reading