Хвиля Десни » 12 Вересня, 2022

Daily Archives: 12 Вересня, 2022

Ексклюзивна хвиля

Балада про квашені помідори

Published by:

Історія квашених помідорів починається ранньої весни, коли ваша стара й наче вже нікуди «невгодна» прабаба, замість годинами кликати до себе смерть або навпаки просити бога продовжити їй віку, раптом дістає з-під ліжка вузлики й котомки, ворочки, газетні пакунки, порвані целофанові пакетики, а часом і шматини з чистого небіленого полотна. Ваша прабаба розкладає все те на колінах, сідає при вікні й довго ворушить, перетрушує, перебирає:
– Оце, мабуть, оті, прошлогодні, сливки… чи ні… це, мабуть, ті, шо Манька привезла з Піщаного… які ж його, в чортового батька, садить?

Continue reading

Політика

«Упороті» біжать додому

Published by:

Я не військовий експерт, але в людях трохи розбираюсь… Звісно ж, нинішній панічний відступ російських військ на північному сході є як результатом ретельної підготовки і вдалого стратегічного задуму Генштабу ЗСУ, так і суттєвого ослаблення і безпорадності російської військової машини.

Continue reading

Політика

Не до «референдумів» тепер…

Published by:

Народні «референдуми» на окупованих територіях України відміняються! Їхніх організаторів відкликано в Pосію… Кремль відкладає на невизначений термін народні «референдуми» про анексію окупованих територій України після того, як російська армія в Харківській області зазнала найбільшої поразки з початку війни. Спочатку намічені на травень, потім перенесені на вересень, потім ще раз відкладені на листопад «референдуми» відміняються.

Continue reading

Суспільство

«А вже осінь прийшла у мій сад»

Published by:

Це із вірша мого товариша Вадима Дмитровича Крищенка, пісню на ці слова виконує Іво Бобул. Осінь… Скільки живу, стільки й дивуюся її таланту. Палітрою гарячих фарб поволі розмальовує деревостій, щоб зачарувати нас живописними картинами, які не в змозі передати найталановитіший художник. І тоді прощаєш цій рудоволосій малярці холодні вечори й ранки, дощі, її мінливу вдачу.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Як я напросився на газетне інтерв’ю

Published by:

На заглавних світлинах -– звичайна суботня ідилія, зазнімкована мною тиждень тому у провінційному за тутешніми мірками містечку Пфорцхайм, що розташоване на заході німецької землі Баден-Вюртемберг, поруч із величнішими та знаменитішими містами Карлсруе і Штутгарт. У суботу і неділю в незчисленних кав’ярнях та дуже популярних тут турецьких закусочних і дрібних ресторанчиках в’єтнамської кухні чоловіки й жінки поєднують каву, а то й легкий сніданок з читанням щоденної (!) місцевої паперової газети.

Continue reading