Хвиля Десни » 13 Жовтня, 2022

Daily Archives: 13 Жовтня, 2022

Політика

Розчарування і сподіванки «Рамштайну-6»

Published by:

«Системи ЗРК будуть доставлені в Україну настільки швидко, наскільки ми фізично зможемо їх доставити. Це головний пріоритет, на чому ми зосередимося. Ми маємо намір надати системи, які є у нас і які доступні, які є в таких країнах, як Німеччина. Ми також намагатимемося забезпечити додаткове обладнання для тих систем, які вже зараз використовують українські війська», – заявив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін на прес-конференції за підсумками зустрічі у форматі Рамштайн у Брюсселі.

Continue reading

Суспільство

Посварилася з батьками…

Published by:

У Володимирському є лавочка ліворуч від амвону, я приходжу туди в батьківську суботу, приношу панихиду, ставлю свічечку за упокій, а потім говорю з батьками, сидячи на тій лавочці, Там мені дуже затишно. Оці всі місяці я у батьків нічого й не прошу, тільки прошу, аби вони молили Бога за Україну. Сильно молили. Я знаю, що вони чують мене.

Continue reading

Культура

Життєві сенси Оксани Чубачівни

Published by:

З снігами –
небо стало холодніше
і наче більше.
З віршами –
дні мої тепліші
і наче більші.
Закінчуються всі дні – життям,
але не віршем,
кажу:
«Не віршем!»,
прошу: «Не віршем…»

(Оксана Чубачівна. Фарби для неба. К. 1985)

Continue reading

Суспільство

Про стоїцизм

Published by:

Ранній ранок, двоє в Києві ще в ліжку. Лунає сирена від ДСНС. Причому одразу в двох телефонах, тому особливо гидко. Вона схоплюється на рівні ноги:
— Терміново зачиняємо вікна, ядерний удар!!

Continue reading

Суспільство

Історична притча

Published by:

Два мільйони років тому у світі відбулися певні метаморфози. Мавпи працювали, робили з грубого каміння тонку порцеляну, навчилися садити картоплю і смажити деруни зі сметаною й грибами. Та потроху почали перетворюватися на людей.

Continue reading

Політика Суспільство

Сморід орди або Історична доля покидьків

Published by:

Орда першою застосувала зброю масового ураження – власний сморід. Він же від неї залишиться… Почну здаля: хтось назве бодай одного відомого монгольського художника? Артиста? Письменника? Не кажу, що таких нема. Але світ про них чомусь не чув. Може, сама Монголія прославилася якимись видатними здобутками за останні 100 років? Добре, 200? Гаразд – 300-400? Про неї, якщо згадували часом, то як про шматок степу, затиснений між Китаєм і росією, все.

Continue reading