Хвиля Десни » 3 Листопада, 2022

Daily Archives: 3 Листопада, 2022

Культура

Замкнутий простір Андрія Охрімовича

Published by:

Помер журналіст Андрій Охрімович. Працював на 5-му каналі, вів програму «Машина часу» — небанальний погляд на визвольні змагання та історичних постатей. Добував на світло маловідоме з життя тих, про кого нерідко вперше на загал чули саме від нього. Бо таким уже був Охрім – без пафосу, класик вітчизняної журналістики, останній з її могікан. Різних фахових відзнак – не злічити. Втім, найціннішу, як вирок, присудив собі сам, їй залишався вірним завжди – принциповість, аж до категоричності. А служив тільки Його Величності фактажу, альфі й омезі жанру щоденного письменства. Що ненаситно вимогливого, наскільки й невдячного, те знав достеменно.

Continue reading

Культура

Охрім

Published by:

Помер Андрій Охрімович — дивовижний поет, харизматичний журналіст, популярний тележурналіст 5 каналу часів Януковича, мій близький друг, друг всього нашого кола, яке вийшло із ранніх дев’яностих. Він не дбав ні про популярність, ні про гроші. Був чудовим усним оратором і ризикованим прихильником спорту, хоч не цурався і чарки. Його можна було або любити, або відчувати неприязнь. Він не залишав шансу бути до нього байдужим.

Continue reading

Культура

Cвітлої пам’яті поета і друга Іліє Тудора Зєг’рі

Published by:

Як невблаганно летить час, а з ним і наше життя…Минуло 9 днів, як не стало геніального румунського ПОЕТА Іліє Тудора Зєг’рі…Але Бог милостивий. Дякуючи Йому, залишаються в цьому світі по людині добрі справи, світла пам’ять, врешті, болючі, але теплі спогади. Світлої пам’яті Друг наш Іліє Зєг’ря залишив по собі багато хороших і справ, і спогадів, а головне свої геніальні твори, які вже стали набутком не тільки румунської, української, а й світової літератури.

Continue reading

Суспільство

Кулінарний натуралізм

Published by:

Колись давно мій товариш, професійний знавець харчової промисловості, втомившись пояснювати мені в чому різниця між процесами виготовлення різних видів ковбас, вичерпно сформулював своє резюме: «Валентин, сучасні технології дозволяють зробити ковбасу навіть з ослона».

Continue reading