Хвиля Десни » 15 Листопада, 2022

Daily Archives: 15 Листопада, 2022

Політика

Український патріот — Жозеп Боррель

Published by:

Брюссель. Засідання міністрів оборони ЄС завершилось. Підсумки підбивав Верховний представник Євросоюзу у справах безпеки і зовнішньої політики Жозеп Боррель. Він дав цілий майстер-клас для журналістів. З інфографікою, цифрами, планами щодо посилення безпеки ЄС. Україна просто інтегрально була залучена у них. Я не вдаватимусь у деталі, але, нарешті, у Брюсселі зрозуміли і проартикулювали, що війна проти України — це війна проти ЄС.

Continue reading

Культура Суспільство

Давній козацький мед

Published by:

Цю історію зі свого дитинства, символічну, розповідав покійний тато. З приятелем, таким самим урвителем, хлопчаками бавилися в пивниці батьківського будинку в хованки. Приятель шморгав носом і трохи температурив, був застуджений, але старшим не повідомляв з остраху, що «замкнуть в хаті», без жодних ігор.

Continue reading

Культура Суспільство

Безмежжя внутрішньої свободи

Published by:

Може кому й пригодиться. У свої 62 я змінився: 1. Я любив своїх батьків, братів і сестер, дружину, дітей та друзів, а тепер я почав любити ще і себе. 2. Я зрозумів, що не Атлант. Світ не лежить на моїх плечах. 3. Я перестав торгуватися з продавцями овочів та фруктів. Декілька гривень для мене нічого не вирішують, але можуть допомогти комусь.

Continue reading

Культура

Інджанс

Published by:

Мені наснилося, ніби я молодий моряк у синьому квакерському піджаку та брилі з жорсткими рівними крисами, гуляю вранці літнього дня десь у парку поблизу містечка Санта-Клара, яке тоді ще була невеличким поселенням, родин на п’ятнадцять. Стояв сонячний літній ранок. Дзвін на будівлі місії ударив десяту.

Continue reading