Хвиля Десни » 5 Грудня, 2022

Daily Archives: 5 Грудня, 2022

Суспільство

З Вашим Днем, дорогі волонтери!

Published by:

Дорогенькі волонтери! Вітаю Вас з Міжнародним днем волонтера! Я не буду нікого виділяти, бо боюся когось пропустити. Щиро вітаю з Вашим св’ятом і ду-у-уу-уу-уже дякую за ту допомогу, яку ви нам організовуєте. Завдяки вам ми інколи смакуємо ласощі…., спимо під теплими ковдрами в утеплених палатках, приймаємо душ в обалдєнному фургоні!

Continue reading

Культура

91 Григору Тютюннику

Published by:

«Зберігаються тільки народи-завойовники, себто тільки вбивці. Завойовані народи — скніють. Україна ніколи не була завойовником, єдиний її спогад — слава козацького самозахисту. Забрати в неї це — народу такого більше не існує»; «Справедливість приходить лише на поминки»;

Continue reading

Політика

Азійщина Макрона

Published by:

Макрон спершу просив гарантій для безпеки Росії, а тоді визнав Путіна відповідальним за воєнні злочини. Можливо, Макрон реально геній фінансів, кажуть, просто тобі Моцарт, але мені складно уявити, як у помічника Рікера міг бути чоловік із таким обмеженим мисленням?! Це Україна потребує гарантій для власної безпеки. І ситуація склалася так, що найкращими грантіями для України буде розпад Росії.

Continue reading

Політика Суспільство

Про біль, який паралізує

Published by:

Ці короткі нотатки про прагнення справедливості через *опу за браком альтернативи. Певні імена, прізвища й позивні достойних людей не згадуватиму, бо їх носять достойні люди. Але в багатьох, особливо тих, хто «мешкає у фейсбуку», саме через це і рве дах. Притомні люди втрачають над собою та своїми емоціями контроль. Бо бачать героїв, гідних громадян не лише тими, хто захищає Україну на фронті. А й тими, хто наведе лад у тилу.

Continue reading

Культура Суспільство

Хода на честь Сковороди…

Published by:

Я відзначив 300-річчя Григорія Савича Сковороди 20-кілометровою ходою поміж селами… Вийшов ще затемна. Хотілося якось сердечно, по-сковородинськи з людьми побалакать… Але сучасний нарід не сильно ведеться на такі розмови. Один тільки дядько в мене спитав: «А ви не знаєте, коли свєт дадуть?»

Continue reading

Культура

Хіпстер Сковорода

Published by:

Про великого Григорія Сковороду сказано чимало в ці його ювілейні дні. Причому як розумного, так і відверто смішного. Ну, скажімо, комусь дуже оригінальному захотілося назвати Сковороду — хіпстером. І пішло-поїхало: телеведучі в програмах і блогери в інтернеті понесли в інформаційний простір цей ярлик. А що — красиве і модне слово, що прив’язує Григорія Савича до сучасності!

Continue reading