Хвиля Десни » 30 Січня, 2023

Daily Archives: 30 Січня, 2023

Культура

Помер Король Лір Української Поезії

Published by:

О рідне слово, що без тебе я?!
Осміяний людьми кретин-стиляга,
Безрідний, кволий, жебручий бродяга,
Що сам забув давно своє ім’я.
Моє ти серце, пісня і відвага.
І прізвище, і сила, і сім’я.
Ти вся душа нескована моя,
В найтяжчі дні – надія і наснага.

Continue reading

Суспільство

Мій брат Денчик

Published by:

На цій жорстокій війні кожен, хто поруч з тобою зі зброєю в руках — твій побратим і бойовий друг. Поруч зі мною Денчик. Особисто мені — він молодший брат, хоча я вдвічі старший за нього… Саме він врятував мене у вересні під Лиманом, вміло наклавши мені жгут вище розірваної рани, коли долю мого життя вирішували кілька десятків секунд…. А далі мене винесли побратими з поля бою, а лікарі невдовзі поставили на ноги.

Continue reading

Політика

Буде дует з Леопардом

Published by:

США відправлять до України вдосконалені танки Abrams М1А2. Про це заявила заступник офіційного представника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу. «Я тільки скажу, що це буде (модифікація) М1А2, і не поглиблюватимусь у подальші специфікації», — сказала вона. Раніше про те, що в Україну будуть направлені модифіковані танки Abrams М1А2, а не старіша версія A1, написало Politico.

Continue reading

Культура Суспільство

На річці буй, а в класі… Оксана Стефанівна

Published by:

Ось недавно в одній із сільських шкіл високогір’я учителька запитує клас: «Діти, ви бачили живого письменника?» Школярі один з-перед одного заперечливо замахали головами. Й невідь-хто потягнув училку за язик: «То уявіть собі буй…» Тут з останньої парти вискочив шибеник-двієчник, як Пилип з конопель:
– Оксано Стефанівно, а буй: се хто або що?

Continue reading

Культура

«Пророк» Поляков

Published by:

Про пророка в чужому Отечестве… Є такий русский писатель Юрий Поляков. Так він дещо напророчив для України ще 1999 року. Тоді збрехав, пі*орок, а воно тепер бач — правда. Поляков був одним із тих дуже небагатьох їхніх, кого я читав. Щоправда, не всього, а здебільшого раннього. Гіти перестройки – «ЧП районного масштаба», «Сто дней до приказа», «Апофегей», пізніше – «Козлёнок в молоке», «Парижская любовь Кости Гуманкова» і нарешті – «Замыслил я побег…».

Continue reading