Хвиля Десни » 5 Червня, 2023

Daily Archives: 5 Червня, 2023

Культура

Згадаймо сьогодні Петра Сороку

Published by:

Згадаймо сьогодні Петра Сороку… 5 червня 2023-го минає 5 років, як відійшов у засвіти і здійснив свій Великий Перехід до Бога світлої пам’яті великий трудівник Слова Петро Сорока… Пан Бог відміряв Йому у земному житті лише 62 роки… Попереду у нього ціла вічність…

Continue reading

Культура

П’ять літ з Великого Переходу Петра Сороки

Published by:

«…якийсь чужий мені той новий вік, ніби не мій, більшість друзів, з тих, що визначали обличчя української літератури, уже відійшли у засвіти або випали з літературного процесу; як світилися мені цифри минулого століття, якими були вагомими та багатообіцяючими, настільки ж холодним і убогим здається сьогодні оте поєднання двійки, нулів й одинички … хоча, припускаю, це тільки настрий такий, просто настрій…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Камо грядеші, Україно?

Published by:

Спроба прогнозу українського політичного ландшафту після нашої перемоги… Лише вічна шана і вічна вдячність героям, які загинули за свободу і незалежність України. Лише гіркий біль за невинними жертвами агресії дикої орди. Лише нещадна ненависть до фашистської росії і нестримне бажання її знищити.

Continue reading

Політика

Скаженого звіра треба добити!

Published by:

Абсолютно всі, хто говорить про перемир‘я з рашистами, котрі намагаються нас знищити як народ, як націю, до звільнення всіх наших земель — відверті вороги! Кожен український урядовець, який підтакує китайцям чи мадярам, котрі намагаються рятувати путіна — зрадник, або російський кріт.

Continue reading

Суспільство

Повертаємо імена героїв

Published by:

У Чернігові з’явилася вулиця Івана Ремболовича — Сіверського Рембо направду. Відтепер ім’я цього борця за волю України носитиме колишній провулок Некрасова. Підполковник Армії УНР, капітан російської армії часів Першої світової війни, творець Вільного козацтва на Чернігівщині, сотник дивізії «Галичина», командир УПА Ремболович (Рємбалович) Іван Семенович народився в 1897 році у містечку Городня Чернігівської губернії.

Continue reading