Хвиля Десни » 17 Червня, 2023

Daily Archives: 17 Червня, 2023

Культура

«Хортицькі дзвони» Марини Брацило

Published by:

Іван Андрусяк, письменник, літературний критик, перекладач, голова журі Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони». Посвята Марині Брацило…

Continue reading

Культура

Десять років по Марині Брацило

Published by:

Ці роки — як привід доторкнутися до творчого дивосвіту письменниці та піснярки… 17 червня минає 10 років з дня трагічної загибелі української поетеси Марини Брацило… Марина Брацило у свої 20 літ включила до поетичної збірки «Сонцетяжіння», як виявилося, пророчу поезію:

Continue reading

Культура

Будинок Грушевського

Published by:

За що я люблю Михайла Грушевського, так за те, що він попервах був улюблений учень І. Нечуя-Левицького. Опісля Іван Семенович немовби відійшов у небуття, а Михайло Сергійович постав на кону… вітчизняної минувшини. Ще, за що я люблю Грушевського – за його «Історію України-Руси». Завше, коли буваю на Байковому кладовищі, намагаюся скромно вклонитися його могилці.

Continue reading

Суспільство

Колаборанти слова

Published by:

Колаборація — співпраця, на досягнення мети. Колаборант — той, хто співпрацює з окупантом на шкоду власній державі. Це просте нагадування, бо ми не відкриваємо нічого нового. У Святому Письмі давно все прописано, як і варіянти виходів із тупика, – варіянти порятунку чи смерти. Але я не про колаборантів видимих, знаних і незнаних.

Continue reading

Політика

Пророчі оцінки Вінстона Черчилля

Published by:

16 червня. Простір наповнений звуками ракетної атаки на Київ. Такою є «традиція» мокви на болотах. А в цей час у Бучі президент ПАР Рамафоса та інші африканські лідери, що прибули до України з «мирною місією», відвідують братську могилу вбитих рашистами майже півтисячі мирних жителів. Нагадуючи, що таким був лише початок цієї страшної трагедії загарбницької війни, вчиненої путінським злочинним кублом, яку чомусь багато хто цинічно й по-блюзнірському продовжує називати «конфліктом».

Continue reading