Хвиля Десни » 19 Липня, 2023

Daily Archives: 19 Липня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Культурний фронт

Published by:

Дехто волає — і на мою адресу також — не вживати словосполучення «культурний фронт». Бо там, на фронті, мовляв, гинуть люди, а тут що? Потрібно терміново дещо пояснити! Почну з найголовнішого. На культурному фронті теж бувають драматичні битви. Але тут гинуть не військові підрозділи, а цілі етнічні групи і народи. Гинуть і фізично, і ментально.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Пить пиво, курить цигарки і жить життя

Published by:

Микола Панасович Вирвикишка був однолітком мого батька. 1929-го року народження. В голодний, воєнний 1942-й рік вони удвох пасли вівці в байраці, і батько питав: «Миколо, щоб ти робив, аби оце ціла хлібина степом котилася?» «Гнався б до самого Дніпра!», — казав Микола. Потім Микола Панасович Вирвикишка став начальником сільського духового оркестру.

Continue reading

Культура

«Швидкісний поїзд» Олега Чорногуза

Published by:

«Пишучи про себе, я завжди думаю й про інших. Скажімо, моїх критикіа чи дослідників. Якщо вже тепер точаться бої місцевого значення між Крижополем і Погребищем, то що вже казати про моє далеке майбутнє. Крижопольці стверджують, що я народився на кордоні між Вапняркою і Крижополем, погребищенці — що моє місце народження в Гопчиці.

Continue reading

Суспільство

Дим-димок від травички…

Published by:

Так сталося, і я цього не приховую, що в моєму житті певний час були лікарі-наркологи. Наша родина це пройшла. Пораду дав Віталій Чепинога, за що я йому окремо вдячний. 7 років лікарі опікувалися мною. Потім ще 6 років я возив до них різних людей, користуючись знайомством…

Continue reading