Хвиля Десни » 31 Липня, 2023

Daily Archives: 31 Липня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Микола Холодний і Тереза з Голубиного

Published by:

31 липня 1939 року на Ягідному хуторі біля села Краснопілля на Чернігівщині народився Микола Холодний… А мені хотілось би пригадати всі подробиці оказії, за якої уперше зустрілася з Миколою Холодним. Та час вивітрює з пам’яті деталі, залишаючи на видноті тільки пасмо туману, з розривів якого прозирають якісь не зовсім виразні кольори й штрихи. Це немов викладати картинку з пазлів, яких уже погубилося чимало, і доводиться уявою створювати цілісність того, що повинно постати перед глядачем.

Continue reading

Суспільство

Договір з майбутнім

Published by:

Домовитися з майбутнім неможливо. Але спробувати можна. Наприклад, зміцнювати здоров’я, сподіваючись, що вдасться зустріти старість без маразмів та інших катаклізмів. Потім можна спробувати накопичувати гроші. Накопичувати і складати в надійному місці… Гроші можуть відкоригувати майбутнє у потрібному напрямку. Щоправда, не завжди.

Continue reading

Культура

Росію вбила література

Published by:

Знову почалися плачі довкола портрета Шевченка в кожусі й шапці. Байдуже, що сам поет малював себе у такому образі. Нам пропонують цей портрет у школі взагалі заборонити. І — сотні лайків у соціальній мережі, передусім літературознавців. Я в шоці. Українська література відрізняється від російської тим, що вона демократична. Так само як демократичною є й сама українська нація.

Continue reading

Суспільство

Майори майорять…

Published by:

Чому вони називаються «майори»? Тому, що майорять яскравими червоними й рожевими кольорами. До військового звання ці квіти не мають жодного відношення. Моя бабуся Зіна висівала майори вздовж стежки через увесь город. Чула, як сусідки, милуючись, говорили: “Ох, як майори майорять у Зіньки на вгороді!”.

Continue reading