Хвиля Десни » 12 Серпня, 2023

Daily Archives: 12 Серпня, 2023

Культура

Сон Євгена Нищука

Published by:

Хто такий Євген Нищук – се, безумовно, знає останній графоман сучукрліту. Хто такий Піня?.. Ну, тут ба правофланговий сучукрліту почухає потилицю, аби згадати… Що таке Шевченківська премія – читай оповідання «Талісман» В. Винниченка. Московська мистецько-літературна тусовка за часу «відлиги» страшенно ненавиділа Хрущова, бо він зчаста на тих зустрічах порівнював себе з Винниченковим літературним героєм Пінею, затято оминаючи головних персонажів з творів толстоєвських.

Continue reading

Культура

Стрілка судного годинника

Published by:

Кінець світу близький. Людство на порозі судного дня… Саме про це фільм «Оппенгеймер» Крістофера Нолана, який уже 5-й тиждень в українському прокаті (подивився щойно в кінотеатрі Жовтень). Картина саме про близькість Судного дня – коли настане Страшний суд, а з ним і кінець світу. Ось-ось натисне рука безумця магічну кнопку і всі ми одлетимо. Куди? Навіщо? Вопріс для теоретиків, для філософів-практикам усе зрозуміло давно.

Continue reading

Суспільство

Бідні діти з такими батьками

Published by:

Чекала вчора подругу на дитячому майданчику. Ох, як давно я тут не була. Та й тоді, коли Богдан мій був маленьким, дитячих майданчиків уникала через страшенну заросійщеність батьків та діточок. Минуло майже 11 років. І що? Скажете, щось кардинально змінилося?

Continue reading

Політика

Фонтан червоного Петра

Published by:

В мене був товариш, а в нього сусідом був Петро Симоненко, лідер КПУ… Це десь в бік Житомирської траси, якщо не помиляюся. Якось він вийшов надвір, в шортах хакі, і каже мені: фонтан засорілся чьота, перєстал работать. Я вже теж тоді був депутатом, і ми часто зустрічалися в залі, і навіть віталися… Але я, саме на той момент, був якось крєпко випивши, і чомусь мене це сильно завело. Буває така, знаєте, злобна меланхолія… Коли нема себе куди діть… Коли пʼєш, пʼєш, а воно тільки сцять хочеться, та й всьо…

Continue reading