Хвиля Десни » 28 Вересня, 2023

Daily Archives: 28 Вересня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Довгий лонґрід про фронт, мудаків і «нашу темноту»

Published by:

Взагалі-то у важкі хвилини я думала, що до обговорення цих тем наше суспільство дозріє десь років за 10 (а в особливо важкі — сумнівалася, чи я до того доживу). Але виявилося, що ми швидко вчимося. І це добра новина. Всі решта новин у цій історії (яку незаанґажовані в діла літературні могли б і пропустити, і я й сама була би пропустила, якби мене не засипали зусібіч питаннями, «що я про це думаю», змусивши почитати першоджерела і голову схопити в руки) — так от, всі решта новин у цій історії, на жаль, погані.

Continue reading

Культура

Те, чого Курков ніяк не «вкурить»

Published by:

Випадок з Андрієм Курковим вкотре виявив дві теми: 1. можливість чи неможливість спілкування з росіянами; 2. чи існує українська російськомовна література? Звичайно друга із заявлених проблем є важливішою за першу, бо вона довготриваліша. Тому я спинюся саме на ній.

Continue reading

Культура

Хамство «голих» літературних динозаврів

Published by:

Прочитала цікаву думку про те, що, можливо, деякі українські письменники старшого покоління слово «хамство» щодо своїх молодших колег використовують саме у початковому, майже біблійному значенні. Порушення ієрархії. Неповага до старших. Тобто незручні питання, озвучені навіть у коректній формі, – це для них уже очевидна неповага, бо як же можна посягати на святе?

Continue reading

Політика

Хто дзижчить на вухо президенту?

Published by:

Варшава закликає Зеленського не слухати поганих порад деяких своїх радників і пропонує конструктивний діалог та примирення. «Напевно, в оточенні президента Володимира Зеленського є люди, які просто дають йому погані поради», – заявив керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації польського президента Марчин Пшидач в ефірі польського радіо Radio ZET.

Continue reading