Хвиля Десни » 18 Листопада, 2023

Daily Archives: 18 Листопада, 2023

Ексклюзивна хвиля

Бійня за посадку…

Published by:

Чому володіючи високотехнологічними інструментами і мотивованими людьми з вищим, ніж у ворога IQ, ми застрягли в мʼясорубках за посадки? В окопі серед гулу дронів-камікадзе, роботи ворожої арти і авіації, серед безупинних спроб ворога атакувати – це питання не вилазить з думок. Чому Старлінк, «кропива», дрони і 3d технології не рятують? Практично кожен розрахунок, що себе поважає, має на позиції старлінк.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Десять пісень мого дитинства

Published by:

… Давно помітив: варто мені почути якусь давню пісню, як пам’ять миттєво малює в уяві картинку — чи про час, коли вперше почув цю пісню, чи про щось, з нею пов’язане. І виявилося, що кожне десятиріччя життя покладене на якісь мотиви. Особливо, коли йдеться про шкільне дитинство, яке припало на 60-і роки минулого століття. Ріс я в російськомовному оточенні і чув здебільшого або радянсько-патріотичні пісні (по дротовому радіо) або блатні (від старших хлопців під гітару біля багаття).

Continue reading

Культура

Книжка Іллі Чернілевського

Published by:

У Будинку кіно відбулась презентація поетичної збірки Іллі Чернілевського — поета, музиканта, воїна — «Я птах між тенет». Книжку задумали батьки Іллі — Ольга та Станіслав Чернілевські (і підтримали друзі), щоб продовжити, бодай у слові, життя сина, який загинув від рук окупанта, захищаючи Україну, 6 травня 2022.

Continue reading

Політика

Тусовка на Fox-news…

Published by:

Мене тєрзают мутнії сомнєнья, що наступні вибори — то вже між Єрмаком і Арестовичем. Прогрес, звичайно, бо раніше — між гіршим і найгіршим, а тепер — всі найгірші. Ростемо… Єрмача тусовка на Fox-news до такого припущення виглядає «нелівиим» доказом.

Continue reading

Суспільство

Бути не суддями, а проповідниками

Published by:

Щоб завершити питання МОВИ і ЗСУ… Ірина Фаріон – типова галичанка, яка виросла, живе і тішиться в україномовному середовищі. Говорити українською у Львові це норма, а не вчинок, звичка, а не подвиг, банальність, а не дещо оригінальне.Інша справа бути україномовною в Донецьку, Луганську, Харкові, Запоріжжі, Одесі, Києві… Інша справа, коли всі навколо з дитинства говорять російською.

Continue reading

Суспільство

Не берімо до рук хмизу…

Published by:

Не можна під час війни з росією судити людей, які захищають українську мову від руского міра. Можете собі уявити, щоб таке було в Естонії або Польщі? На Ірину Фаріон накинулося багацько – одні, які завжди за владу, якою б вона не була – за те, що Ірина Фаріон різко висловлювалася проти діючого президента, інші просто, по закону натовпу.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Магія Ірини Фаріон

Published by:

Спробую просто розповісти, без емоційних гойдань і надриву, чому дев’ять років мене вабить магія цієї жінки. Я давно не ходив до психіатра, тому мене можна називати божевільним, але я все-таки розповім свою історію. Але спершу хочу процитувати Лесю Українку: «Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію – се певніша межа і міцніша границя, ніж фортеця або річка».

Continue reading