Хвиля Десни » 15 Лютого, 2024

Daily Archives: 15 Лютого, 2024

Культура

Микола Збарацький, автор шлягера «Козачка»…

Published by:

Сьогодні авторові пісенного шлягеру «Козачка» виповнилося б 70… Микола Збарацький, певно, найбільш відомим став завдяки саме цій пісні, слова якої написала Надія Галковська, а виконувала Раїса Кириченко. Пісня ж народилася на наших очах – це було в поході “Козацькими шляхами” 1991 року, ще до проголошення Незалежності України. Похід проводили чернігівські товариство “Просвіта” та Народний Рух.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Аd opus!

Published by:

Дякую, шановні друзі, за привітання з нагоди призначення директором Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Сприймаю їх, як Вашу доброзичливу чемність, а ще як зацікавлене бачення, яким мав би бути керівник ІЖ. Не романтизую свого призначення. Усвідомлюю і знаю — це не нагорода і не медовий пряник. Це – завдання і робота. Багато завдань і багато роботи, повсякчас.

Continue reading

Культура

Конрад — апостол Моря!

Published by:

Хворів удома… Читав Джозефа Конрада… Джозеф Конрад — класик англійської літератури. Який справив суттєвий вплив на всю англомовну літературу ХХ століття. Хемінгуея, Грея Гріна і Берроуза. Один з кіношедеврів Копполи — «Апокаліпсис сьогодні» — навіяний Конрадовим «Серцем пітьми». Як пише перекладач Андрій Бондар, Конрад двічі став тим, ким стати не повинен був у принципі.

Continue reading

Культура

Роман Сергія Мартинюка з дивною назвою

Published by:

— Окей. З огляду на ситуацію в країні та особисті досвіди співдотикання з війною, чи можеш ти назвати себе щасливою людиною?
— Щасливою людиною… — Дарка вдумливо повторила слова Матюшенка. — Щастя тлінне й дуже мінливе. А ще воно затирається до звичності. Яким би справжнім не було. Майже завжди і в усіх. Лишається жити щасливою короткочасністю моментів…

Continue reading

Суспільство

Олександр Сирський, новий головком

Published by:

Це — реальність, з якою не можна не рахуватися. Не найгірший генерал наших ЗСУ, між іншим. Ми йому маємо довіряти. Я сподіваюся, українське суспільство його підтримає — політики, журналісти, лідери суспільної думки. Кожен. Навіть ті, хто щиро закоханий в харизму Валерія Залужного. Ми ж не бажатимемо новому головкому невдач і поразок, правда ж?

Continue reading