Хвиля Десни » 2 Травня, 2024

Daily Archives: 2 Травня, 2024

Ексклюзивна хвиля

Глухе відлуння її кроків

Published by:

Сьогодні, 2 травня народилась донька угорця, внучка француза, але українська співачка, що на піснях Володимира Івасюка стала заслуженою артисткою України – Лідія Відаш. Народилась 1948 року у селі Гвіздівці Сокирянського району на Буковині. Її батько Міклош — угорець, а дід Сімон — француз за походженням. Закінчила Чернівецьке музичне училище. Солістка вокально-інструментального оркестру «Київ», а згодом — Київського мюзик-холу.

Continue reading

Культура

Заметіль і Мамине вікно

Published by:

Середина 80-их років минулого століття. Січень. Мороз під 30 градусів і кількаденна заметіль. Я кореспондент обласної газети, змушений їздити Сумщиною в пошуках потрібного матеріалу. Тому суботу і неділю чекав, як порятунку – у тиші і спокої почитати, написати нові вірші, просто перепочити від суєти.

Continue reading

Політика

Проект Стамбульских домовленностей

Published by:

Проект Стамбульских домовленностей (від березня 2022 року), опублікований в німецькому виданні «Ді вельт», викликав сплеск обурення і в Україні, і в Росії. На болотах міцно напосілися на Путіна, який повернув Крим в сферу обговорення. У нас же ті, хто завжди всіх перемагає однією лівою, звинуватили команду Зеленського в зраді.

Continue reading