Хвиля Десни » 21 Травня, 2024

Daily Archives: 21 Травня, 2024

Культура

Лавреати імені Петлюри!

Published by:

Отже, медаль Симона Петлюри: лауреати-2024. Серед нагород, якими вшановують журналістів, є особлива. Це медаль імені журналіста і державника Симона Петлюри «Журналістика і Державність». Нагороду з особливим статусом заснували Конфедерація журналістських організацій України, Міжнародний культурний центр «Сяйво» і Меморіальний фонд Симона Петлюри (Чикаго).

Continue reading

Суспільство

Платон і Патон

Published by:

Сьогодні день народження Платона. Того, що грецький філософ. Є така, достатньо спрощена думка, що вся наша європейська культура, наші ідеї і уявлення, етика й естетика, весь наш образ життя, звички і комплекси — то все з Платона і Арістотеля. В Україні замість Платона був Патон. Борис Євгенович. Який прожив майже 102 роки.

Continue reading

Політика

І не Чаплін, але й не Черчилль

Published by:

Зі всієї статті на УП про пʼятирічку Зеленського мені подобається лише назва «Між Черчиллем і Чапліним». Зібралося аж три журналісти і видали огляд цитат Зеленського, щоб за ними простежити еволюцію. Ну, такий собі метод… Подібну фігуру в неймовірно важких історичних умовах будуть ще не раз аналізувати десятки серйозних дослідників. І не лише по нахапаних цитатах.

Continue reading

Спорт Суспільство

Честь і козацький чин

Published by:

Про Олексанра Усика й собі дозволю. А що. Який піп його хрестив і якому богу він молився — їй-бо це все одно, що допитуватися, в якому райкомі партії мені колись видали комсомольського квитка. Вся ця полуда облетить — та вже облетіла! — під дією справжнього козацького чину.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Великий чемпіон і благородний ідальго

Published by:

В нас є абсолютний чемпіон в хевівейті. Це подія навіть не спортивна. Це політична, ідеологічна, культурна, історична перемога. Це національний престиж. На відміну від всіх інших спортивних подій, зараз вперше за 25 років дві нації вирішували: хто з них має найсильнішого в світі бійця. Канелло, Ломаченко, Кроуфорд — це все круто. Але саме королівський дивізіон в боксі це окремий вид спорту.

Continue reading