Хвиля Десни » 11 Вересня, 2024

Daily Archives: 11 Вересня, 2024

Політика

За крок до «залізної завіси»

Published by:

Цю ніч я спав за дві ночі. Дебати між Трампом і Гаріс, які один з аналітиків з оточення 5-го президента України пізно ввечері назвав найважливішими в історії людства, я не дивився і навіть дивитися не збирався. Нічого важливого для історії людства там не відбулося (як свідчать ранкові коментарі і цитати) і відбутися не могло. Як на виборах в Україні в 2019, так і на виборах -24 в США, мого кандидата, за якого я б дуже уболівав, не було і немає.

Continue reading

Спорт

Національна футбольна ганьба

Published by:

Ну, що, є серед українців ще мазохісти? Хто дивиться футбол? Після гри з Албанією я думав, що бачив дно. Але вчора знизу знов постукали. Україна – Чехія — 2:3. Чергова поразка. Це не футбол. Це – банальне відбування номера. Це те, що називається “здавати гру”. Класика. Там трохи, майже непомітно не добіг, тут ніжку не поставив, там на пару сантиметрів пас недодав. Ну, це ж видно, коли боротьбу та гру лише імітують.

Continue reading

Культура

Делікатна Галина Петросаняк

Published by:

Назавжди залишитися в школі домініканок поблизу Відня,
Молитися виключно українською, сестрам на подив.
Після вечірні іноді писати послання рідним,
Питаючи, як їх здоров’я, і як зродили городи.
Ходити щодня на ринок по Schlo&bergstra&e,
Звикнути до достатку, купити авто,
Жити з собою в злагоді, складаючи дяку Спасу
За те, що все вийшло добре. Й раптом,

Continue reading

Культура

Книжка повинна коштувати грошей. Але не всіх грошей світу

Published by:

Книжка коштує дорожче, ніж я можу собі дозволити? Насправді — це не зовсім так. Але час про це поговорити. Днями я була в книгарні КСД на Позняках. Мала зустріч у справах, приїхала раніше, щоб згаяти час, за звичкою, зайшла в книгарню і… не купила книжку. Бо вона коштувала 570 грн.

Continue reading

Політика

Антоніу вирішив «підлататися»

Published by:

Війна в Україні і дві «шпигунські» історії, які кардинально вплинуть на подальші стосунки між президентом України Володимиром Зеленським та генсеком ООН Антоніу Гутерришом і канцлером Німеччини Олавом Шольцем… Насамперед хочу відзначити, що президент України не відвідує зустрічі міністрів оборони у форматі «Рамштайн». А цього разу Володимир Зеленський особисто прибув на американську базу в ФРН і…

Continue reading