Хвиля Десни » 16 Вересня, 2024

Daily Archives: 16 Вересня, 2024

Суспільство

«Тисячолітня вода»

Published by:

Влітку 2002 року в Чехії сталася «тисячолітня вода». Я тоді був у Празі і, стоячи біля Карлового мосту по коліно у воді, запитував у місцевого приятеля: чому тисячолітня? «Тому що така повінь у нас може бути тільки раз на тисячу років». Минуло 12 років. «Тисячолітня вода», не чекаючи 1000 років, знову в Празі. Чому ж зачастило?

Continue reading

Культура

Петлюрівець Довженко

Published by:

Просто історичний факт. Наш геніальний український кінорежисер Олександр Довженко у 1917-му році закінчив у Глухові педагогічний інститут, і вирушив за університетським дипломом до Києва. Головне українське місто в той період переходило з рук у руки, через що навчання постійно переривалося.

Continue reading

Суспільство

Ризький бабло-чос

Published by:

МОН України, а за ним і керівництво вишів, обкладає викладачів, як вовків, різноманітними вимогами й заборонами. Відповідно, викладачі рятуються, як можуть. Але все це потребує фінансових витрат. Хтозна, можливо бенефіціарами є якраз автори вимог, обмежень і заборон? Тому за гроші отримують сертифікат В2, сертифікат про нібито проходження стажування, участь у якихось реальних, напівфейкових і фейкових конференціях.

Continue reading

Політика

Лідерство на тлі ліліпутизації

Published by:

Єдина наразі країна НАТО, яка офіційно дозволила використовувати будь-де проти росії свою військову техніку — це Нідерланди. Так, це не про ракети, бо власного виробництва Нідерланди не мають. У заяві міністра оборони йдеться насамперед про F-16 і NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System) – системи протиповітряної оборони, розроблена у співпраці з Норвегією і компанією Raytheon.

Continue reading