Хвиля Десни » 30 Вересня, 2024

Daily Archives: 30 Вересня, 2024

Культура

Із Днем бібліотек

Published by:

Во дні они мого спудейства, коли спрага читання була такою ж невситимою, як у нинішніх студентів спрага до “стримів” і “сторісів”, коли було багато книгарень, але путню книжку там розживалися, зазвичай, лише «по блату», наш славний куратор Микола Дем’янович Хмелюк довірливо поучав: “Єдину крадіжку, яку можу пробачити і зрозуміти, – коли цуплять хорошу книжку в районній чи міській бібліотеці”.

Continue reading

Культура

«Перша шеренга» борців за Незалежність

Published by:

Напередодні професійного свята бібліотекарів – Всеукраїнського дня бібліотек, у читальній залі Чернігівської бібліотеки імені Софії та Олександра Русових відбулася презентація збірника нарисів «Перша шеренга». Книга присвячена патріотам з Чернігівщини, які боролися за вільну і незалежну Україну за часів радянської імперії.

Continue reading

Політика

Трамп переплутав телефонні дзвінки…

Published by:

Зустріч Трампа і президента Зеленського 27 вересня була, очевидно, одним із головних досягнень візиту української делегації до США. Розмова в Trump Tawer у Нью-Йорку проходила, ясна річ, за щільно зачиненими дверима, але нам, журналістам, дозволили поспостерігати за її початком і навіть поставити якісь запитання обом політикам.

Continue reading

Політика

Не сподіваймося на Санта Клаусів

Published by:

Вкотре стикаюся з тим, що українські прихильники Байдена-Гарріс розповідають мені, що я трампіст. Прихильники Трампа висловлюють підозру, що я продався Соросу. У них ніяк не вкладається в голові, що критика однієї сторони не означає любов до іншої. Жодна з політичних сил у США не є досконалою і нам треба мислити україноцентричними категоріями. Треба нам любити самих себе, а не Трампа з Байденом-Гаріс.

Continue reading

Політика

Чи лікує скажену собаку гіпноз?

Published by:

Як з ланцюга зірвалися… Росіяни скаженіють від вбивства Хасана Насралли… Навіть заяви очільників Ірану й Хамасу поруч із заявою російського МЗС виглядають стриманими і адекватними. МЗС країни-розсадника міжнародного тероризму назвав ліквідацію фанатичного вбивці не “просто терором, а політичним вбивством”.

Continue reading