Культура

«Сорочина премія»

Відбувся великий літературний вечір в Національному музеї літератури України, організований видавництвом «Український пріоритет», під час якого я мав небесну насолоду бачити своїх колег-письменників, і моїх авторів у тому числі, щасливими.

Іван Захарченко з Макарівського району отримав премію, і це була премія імені його літературного ідола — Петра Сороки!

Ці люди ніколи в житті не бачились, але роками писали одне одному неймовірно світлі і щирі листи…

Лауреатами «Сорочиної премії» стали також світла й щира поетеса з Самборівщини Ольга Яворська, мудра й незглибимо глибока одеситка Елла Леус, сонячні й незламні Світлана Антонишин та Юлечка Ткачова.

Щиро дякую Другові Петра Сороки Михайлові Ратушнякові за фінансове забезпечення «Сорочиної премії»!!!

Володимир Шовкошитний

***
Щиросердечно дякую п. Володимиру Шовкошитному і п. Михайлові Ратушняку за те, що започаткували «Сорочину премію» ім. Петра Сороки, визначили лауреатів, вручили їм дипломи й винагороди.

Петро, заохочуючи письменників до такого жанру, як «денник», писав:

«Душа спонукує вести щоденник, коли відчуває потребу сповідатися і каятися. Непроста наука, небесна, вища. Той, хто знає, що доведеться звітувати перед Богом за прожите життя, вправляється в цьому на сторінках щоденника. За великим рахунком такі записи – підготовка до Божого суду. Гордий, засліплений, пихатий, самовпевнений щоденника не заведе, він відчуває до нього навіть відразу. Щоденник – входження у простір духовних сфер, у простір Універсуму».

Хочеться, щоб в майбутньому ця премія була символом протягання Петром руки високодуховним письменникам, твори яких хочеться читати й перечитувати.

З глибокою повагою
й щирою подякою – Галина Сорока

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *