Політика

Особливий погляд із Брюсселя або Вибори без вибору

Така вже наша гірка українська карма, чи недоля. Тепер давайте без емоцій, а спробуємо проаналізувати ситуацію. Гіпотетично допускаємо, що у другий тур виходять Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Якщо перемагає Петро Порошенко — Україна далі летить у прірву: корупція, закулісні перемовини з кремлем, безкінечні мінські домовленості, Медведчук, Нормандський формат, якому, як говорить Порошенко, «немає альтернативи», безкінечна війна на Донбасі, зубожіння народу з усіма з того наслідками.

Якщо перемагає Юлія Тимошенко — теж не мед, але…
Але який я для себе тут знаходжу позитив? Щодо мого професійного напрямку: міжнародні відносини і дипломатія (у випадку перемоги Юлії Тимошенко) на посаду міністра закордонних справ повертається мій старий і добрий друг Борис Тарасюк. Так, не молодий, але є ще порох у порохівницях. Він за місяць вичистить це МЗС, цю авгієву стайню від усього там лайна і гною. Переконаний, що Борис Тарасюк відновить напрацьовані нами ініціативи щодо НАТО, ЄС і США.

З перемогою Юлії Тимошенко на пост глави СБУ повернеться Валентин Наливайченко. Він, я також переконаний, зуміє зачистити СБУ від непотребу. З поверненням Валентина Наливайченка в СБУ буде відновлена співпраця і взаємодопомога з ЦРУ і ФБР. У СБУ повернуться фахівці. В тому числі мої приятелі Василь Вовк, Юрко Михальчишин та інші колеги. Націонал-патріотичні сили, принаймні Правий сектор Андрія Стемпіцького, також повернеться під крило СБУ.

Самозрозуміло, що з перемогою Тимошенко наш кавуновий пан Гройсман ні на секунду не залишиться у Кабміні з усіма його поплічниками. Вилетять, аж курява за ними звіється.

Не знаю ще, хто очолить силовий блок. Можливо, Андрій Кожемякін. У цій сфері у Юлії Тимошенко добряче просідає.
З перемогою Юлії Тимошенко буде відновлене українське громадянство Міхеіла Саакашвілі. Саакашвілі повертається в Україну і, можливо, стане прем’єром України.

І… тоді усім порошенкам, луценкам, аваковим, стецям, грицакам, полторакам, ахметовим,бойкам та іншим посіпакам цього нелюдського режиму — пі.., тобто, гаплик!

Ось така картинка вималювалась у моїй уяві. Пробачте за мою французьку…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *