Суспільство

МАГія марнославства

Давній КВНщик Олег Філімонов нібито балотуватиметься в мери Одеси від партії «Слуга народу». Це той випадок, коли фатальні граблі вже добряче вдарили по лобі, а нас і далі переконують, що струс мозку, за певних обставин, може бути корисною процедурою. Втім, цій фіґлярській історії є езотеричне потрактування.

Таронумерологічні «портрети» Зеленського та Філімонова показово «ріднить» аркан Маг. Причетні до цього завжди на виду, оскільки від народження обсотані привабливим магічним «фльором». Цей дар – справжня знахідка для акторів, шоуменів, політиків і дипломатів, оскільки дозволяє створювати ілюзію потрібної їм реальності.

Згадайте хоча б минулі вибори президента. Люди, мов зачаровані, пішли і проголосували за якусь міфічну видимість кращого майбутнього, хоча його їм ніхто особливо й не обіцяв.

Але такий дар має і власну тінь. Явити диво з ефіру (не телевізійного, а природного) може лише просвітлений і високодуховний Маг. А середньостатистичним «чудотворцям», до числа яких належать і наші двоє, вкрай потрібна скринька з магічними артефактами. Тобто вони не можуть дати своїм виборцям те, чого у них нема за душею, адже «середньостатистичним» вкрай важливо навчитися бути кимось по-справжньому, а не створювати ілюзію своєї спроможності. Неякісна ксерокопія рано чи пізно починає викликати спротив, що межує з огидою.

Скажімо, всі недавно критикували Зеленського за те, що топтався по Прапорові України. Мовляв, якби був патріотом, то не дозволив би собі такого цинізму. У тому-то й справа, що якби…

Ні, наш гарант, можливо, й не позбавлений патріотичних почуттів до рідної землі, але в його МАГічному арсеналі нема чарівної палички, яка допомогла б наочно відтворити любов саме до української України. Його малоросійство не маскується жодним фокусом. Це тільки наївним глядачам здається, що Маг може все.

… А одеситам, схоже, казково поталанило. Видимість щастя їм після виборів, можливо, створюватимуть одразу два професійні фіґлярі. Такого кварталу, схоже, і бувалий Привоз ще не бачив, проте все колись трапляється вперше!

У наших циркових «рєбят» взагалі все поставлено на конвеєр. Зайчики в трусиках «пруть» на «государєву» службу вже з усіх провінційних театрів, і так зухвало розмахують Державними прапорами, що хочеться зупинити Землю і зійти у якийсь більш притомний світ. Але як же лишати на цих вертепників нещасну Україну?

Лариса Салімонович, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *