Хвиля Десни » 28 Травня, 2019

Daily Archives: 28 Травня, 2019

Ексклюзивна хвиля

Зупка з лопатками в Івана Поповича

Published by:

В улюбленця мільйонів шанувальників української пісні – день народження. Цьому інтерв’ю майже 10 років, і воно стало нині ще «цікавішим», аніж тоді – щойно з «пательні», бо ми рухалися-рухалися і прийшли, по всьому, туди, звідки вийшли… Його щирій вдачі, його голосу, що струменіє, мовби з гірських потоків, нема, здається, спину. Його голос і пісні не сплутаєш. За багато років його ніхто й ніколи в українському пісенному просторі не намагався наслідувати чи імітувати, бо, зрештою, сфабрикувати неможливо.

Continue reading

Суспільство

Шаховий рябчик

Published by:

Під Чернівцями є місцина, де збереглася напрочуд красива весняна квітка, що зветься шаховим рябчиком. Зовні вона своєю формою нагадує дзвоника і навіть має своє осердя. Знавці флори вважають цю рослину рідкісною, дивом уцілілою на землі з прадавніх часів.

Continue reading

Культура

Бандерівський рай на «Книжковому арсеналі»

Published by:

«Книжковий арсенал» — це бандерівський рай. Так жартували протягом 5 днів відвідувачі цього фестивалю в Києві. Бо справді, свято української книги – це свято українського духу. Були тут книги угорські і англійські, і польські, і німецькі, і арабські, і російські. Але українських книжок більше. Ціле море.

Continue reading