Хвиля Десни » 26 Травня, 2020

Daily Archives: 26 Травня, 2020

Культура

Помер Мойсей Фішбейн

Published by:

Сьогодні увечері після важкої хвороби помер визначний український письменник Мойсей Фішбейн. Про це щойно повідомила його дружина пані Олена. Мойсей Фішбейн — український поет та перекладач єврейського походження, лауреат премії імені Василя Стуса. Лицар ордена князя Ярослава Мудрого.

Continue reading

Культура

Богдан Бенюк. Людина Легенда, Людина Епоха…

Published by:

Вперше я побачив гру Богдана Бенюка у 1989-му. Це була вистава Андрія Жолдака «Момент» на малій сцені театру Франка. Коли стикаєшся з чимось Великим… по-справжньому Мистецьким… завжди впадаєш в транс, культурологічний шок….

Continue reading

Суспільство

«Непрошитий» тюнер маминого телевізора

Published by:

У мене зараз такий період, коли все ламається. Поламався тюнер у маминому телевізорі, замовила новий із прошивкою. Нині забрала з пошти, а він виявився… непрошитим. Забули прошити — і квит. Мама моя в розпачі.

Continue reading

Культура

Щоденник і Лінія, яку не можна перетнути

Published by:

Дочитую Щоденники Юзефа Барана. Щоденники — жанр виїмковий. Це жанр «золотої середини», якого ніхто не вміє тримати або майже ніхто. Мої ранні щоденники також виходили за межу жанру. Можна писати відверто, пристрасно, натхненно, пафосно, самозакохано, вульгарно. Але у всьому автор має бачити ЛІНІЮ, яку не можна перетинати.

Continue reading

Суспільство

25 років тверезості або Сповідь «пісного» чоловіка

Published by:

Аж соромно зізнатись, але від правди нікуди не подітись: нині виповнилося 24 роки, як я ні разу не пригубив… спиртного. От сказав колись, як на Біблії поклявся: сушу чару! І вийшло, слава Богу, що назавжди!

Continue reading