Хвиля Десни » 28 Грудня, 2020

Daily Archives: 28 Грудня, 2020

Суспільство

Драстувайте, я ще побуду з вами…

Published by:

«Драстувайте!» — так колись здоровався друг мого дитинства — дід Михалюша 192… якогось там року народження. Так кажу вам і я, щойно виписавшись з лікарняної палати після операції на серце. І поремонтоване моє серце переповнене вдячністю Господу Богу, його інструменту — рукам хірурга Ігоря Венгера та його колег, редакції газети «Голос України», всім Вам, хто допоміг мені коштами, хто молився і хто говорив про мене добрі слова, які я читав і в палаті, хоча й не міг відповісти.

Continue reading

Культура

Відійшов тихо, як цвіт кульбаби

Published by:

Я ніколи не бачив, щоб він ішов центром коридору. Завжди збоку. Його не можна було не помітити за характерною волосяною кульбабою на тонко різьбленій голові. Але він волів бути малопомітним. Попри його незмінну привітність, поштивість і навіть жвавість, у розмові з ним завжди відчувалася тонка, прозора, але міцна і непроникна оболонка, яка гнітила передовсім його: не ти, а він натикався на неї і… зблякав. Нагадував мені степовий курай, пойнятий сивою паволокою.

Continue reading

Культура

Жерар Депардьє, громадянин Росії…

Published by:

… Оті веселі світлини, що трапились мені в Інтернеті, нагадали одне цікаве інтерв’ю на французькому Canal +, на яке я якось натрапив, переглядаючи програми супутникового телебачення. Журналіст спілкувався з Жераром Депардьє. Було це по тому, як лопнув мильною бульбашкою путінський задум використати французького актора, аби трішки «підлатати» спаплюжений міжнародний імідж Росії через її агресію проти України.

Continue reading

Суспільство

Те, чого не знають комісари…

Published by:

З трьох газетних рядків у чорній рамці довідався, що вона померла. Самотня, всіма забута, підсліпувата пенсіонерка в однокімнатній хрущовці, куди перебралася, залишивши будинок дітям. Колишня перша красуня, елегантна, харизматична, з перловим сміхом.

Continue reading

Суспільство

Закони жизні…

Published by:

Якось на самоті сформулював був один з основоположних принципів процесу випивки… У випивці найголовніше — стан очікування випивки, а не сама випивка. Як зависання на безоднею. Момент істини… Сама випивка — банальна дія, позбавлена будь-якого романтичного флеру…

Continue reading