Хвиля Десни » 27 Січня, 2021

Daily Archives: 27 Січня, 2021

Суспільство

Як «цар» рятував «рядового» в Парижі

Published by:

Вже тиждень у новинах мусолять тему про побитого підлітка-українця в Парижі — гурт із десяти юнаків раптово напав посеред вулиці і жорстоко від гамселили хлопця арматурами і дошками. Виглядало це все якось підозріло, але емпатія заступила підозри і всі дуже переймалися, писали по фейсбуках: «дивіться шо ся робе в тих Парижах».

Continue reading

Культура

Номінантка «саюза паетов»

Published by:

Не знаю, що ще має статись щоб держава, суспільство, всі інституції почали реагувати на відвертий колабораціонізм та сепаратизм. Всі вже бачили, читали про, так звану, «письменницю» і «викладачку» Євгенію Більченко. Чому у лапках? Тому що не можуть працювати в сфері освіти такі особи. Не може навчати дітей/студентів людина, яка ненавидить країну, в якій працює і яка їй платить гроші.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Сім зим без Володимира Михайловського

Published by:

Сьогодні – день спогадів, день пам’яті, день освідчення Людині, яка над усе любила цей світ, свою батьківщину і слово. Бог Їй дав не один талант, кожен з яких залишив слід у серці незліченної кількості людей, котрим він віддавав часточку своєї любові. І кожен може розповісти свою історію знайомства, дружби, спілкування, співпраці. У мене вона така…

Continue reading

Суспільство

Нервовий рускоязичний «прикус»

Published by:

Телефонує «дама» зі столичного офісу «Wolksvagen Ukraine» і просить відповісти на кілька питань щодо сервісу та якості обслуговування у регіональному центрі. Спілкується російською, просить кілька хвилин уваги. Я погоджуюся з однією умовою — якщо вона перейде зі мною на українську мову. Кажу, «я ваш україномовний клієнт в державі Україна, а не в Росії. Демонструйте, як мінімум, повагу до свого клієнта».

Continue reading

Культура

Вол. Висоцький і борці з комунізмом

Published by:

Прочитав замальовки моїх однокурсників Василя Чепурного та Івана Безсмертного, присвячені річниці з дня народження Володимира Висоцького. Шановні друзі зневажливо описують барда як фальшивого антисовєтчіка і агента впливу під опікою КДБ. Так от. Висоцький написав «Охоту на волков» у 1968 році. Час — глибокий «совок».

Continue reading

Політика

Байден повторив пустоцвітну фразу

Published by:

«Президент США Джо Байден і російський лідер Володимир Путін учора поговорили телефоном. Путіну подзвонив президент Джо Байден. Він висловив стурбованість щодо арешту опозиційного діяча Олексія Навального і нагадав президентові Росії участь його країни в масштабній кампанії кібершпигунства проти США», — йдеться у повідомленні прес-служби Білого дому.

Continue reading