Хвиля Десни » 24 Лютого, 2021

Daily Archives: 24 Лютого, 2021

Політика

До питання про Стерненка…

Published by:

Про політику не пишу. І участі в політичних дискусіях не беру. Бережу нерви — і друзям, і собі. Бо стратегічно ми з моїми друзями – однодумці. А нюанси /судження /, прогнози — суб’єктивне, і наших нервів не вартує!

Continue reading

Культура

20 цитат Альбера Камю

Published by:

Альбера Камю ще за життя прозвали «совістю Заходу» і одним з найяскравіших представників «володарів дум» світової інтелігенції. Його творчість і погляди істотно відрізнялися від класичної літератури – він одним з перших в художній літературі заявив про те, що світ не влаштований розумно.

Continue reading

Новини

Історія одного автографа

Published by:

До 150-річчя від Дня народження Лесі Українки. Обираючи у 1983 році тему для своєї дипломної роботи з телеспеціалізації (факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка), зупинився на образі Лесі Українки. Хотілося щось нове відкрити в біографії легендарної письменниці. І я тоді занурився в її листування з Ольгою Кобилянською. Так вийшов на тему «Леся Українка на Буковині», зазначивши програму в циклі «Літературна карта України» тодішнього Республіканського телебачення.

Continue reading

Політика

На тобі, небоже, що мені негоже…

Published by:

Наші стереотипи влаштовані іноді настільки кумедно, що коли задуматись над їх справжнім значенням – усе може виявитись абсолютно зворотнім. Усім відомо, що зелений – колір життя. Діти, висолопивши язики, малюють траву і дітей на ній, а ми обираємо собі у вітальню шпалери зеленої палітри, аби було живіше. Бо ж vita, як відомо, життя, а як ще зобразити життя, як не зеленим?

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Літературні «бубнярі» і «поплавки» від часу Зерова та Хвильового

Published by:

Ошиваючись на посаді відповідального секретаря Київської міської організації НСПУ, не раз чув дошкульне: «Чому твоїх земляків Петра Мідянку та Мирослава Дочинця Борис Олійник під час Майдану возив до Москви?!.». «Звідки я знаю. Самі спитайте у них», — відповідав. «Так ти ж з Іллічем на короткій нозі». «Відтоді я з ним анічичирк, ба навіть не був на його похоронах».

Motto

Continue reading

Культура

Друге цвітіння В’ячеслава Медведя

Published by:

Ювілейний день народження класика української літератури В’ячеслава Медведя остаточно таки відбувся. Бо «привітанти» губилися, чи то треба зичити всього й багато 22 лютого, чи 23-го (Бе-руля? Бо-руля?). За народними переказами, народився письменник таки 22-го. Однак батько, кадровий офіцер, дуже хотів, аби син, після двох доньок, народився у день армії та флоту.

Continue reading